Karaman M Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumunda üniversite sınavına hazırlanan 11 hükümlü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ)  ziyaret etti. 
Ceza İnfaz Kurumunun 2. Müdürü Hayati Canatan, öğretmenler Evren Tanrıkulu ve Mehmet Yaman eşliğinde üniversiteye gelen hükümlüler KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeli rehberliğinde tanıtım gezisi gerçekleştirdi.
Cezaevinden gelen konukları KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen makamında kabul etti. Rektör Gökmen yaptığı konuşmada, üniversitelerin eğitim-öğretim işlevlerinin yanı sıra topluma hizmet etme görevlerinin bulunduğunu söyledi. Gökmen, “Bizler aynı geminin içinde seyahat ediyoruz ve Allah’ın yarattığı güzel insana değer vermek zorundayız.” dedi.
Rektör Gökmen, hükümlülerin KMÜ’yü kazanmaları durumunda ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, “İnsanlara yardımcı olup dertleriyle dertlendiğiniz ve sevinçlerini paylaştığınız zaman insan olabilirsiniz. Biz her zaman insanlık onurunun yanındayız.” şeklinde konuştu.
Gökmen, KMÜ olarak toplumun çok değişik kesimlerine hizmet ettiklerini belirterek, 9 bin civarında öğrenciye ve onların ailelerine kucak açtıklarını kaydetti.
Program kapsamında KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi temsilcileri tarafından hükümlü üniversite adaylarına yönelik sunum yapıldı. Adaylara bölümler ve puanlarla ilgili ayrıntılı bilgi verildi.
Sunumda hazır bulunan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş yaptığı konuşmada infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin eğitim hayatlarına devam etmelerini her zaman desteklediklerini belirterek, hükümlülerin topluma kazandırılması için yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Karataş, İnfaz Kurumu yetkililerini böyle bir faaliyet gerçekleştirdikleri için tebrik etti.
İnfaz Kurumu 2. Müdürü Hayati Canatan, hükümlülerin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyleyerek ”Hükümlü arkadaşlarımızın hayata karşı umutlarını tazelemek ve salıverildikten sonra toplumsal hayata karışmalarını kolaylaştırmak amacıyla öğrenimlerine devam etmelerini istiyoruz. Üniversiteyi kazanmaları durumunda şartlı izinli olarak eğitim hayatlarına devam edebilecekler.“ dedi.
Karaman M Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan toplam 600 civarındaki hükümlüden 87’sinin açıköğretim lisesine devam ettiğini söyleyen Canatan, 13 hükümlünün açıköğretim fakültesi okuduğunu, 21 hükümlünün üniversite sınavına hazırlandığını ve 7 hükümlünün de kayıtlı KMÜ öğrencisi olduğunu belirtti. Hayati Canatan kurumlarında öğrenim hayatına devam eden hükümlü sayısının Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu sözlerine ekledi. Canatan, KMÜ’ye ilk kez geldiklerini belirterek Rektör Gökmen ve ekibine ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaret sonunda üniversite adayı hükümlüler, KMÜ yetkilileriyle beraber üniversite yerleşkesini gezdi, amfi ve dersliklerle sosyal ve sportif tesisler hakkında bilgi aldılar.