İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği olarak, 2016 yılında uluslararası ve ulusal öğretmen derneği olmanın gereği Anadolu’da ve Yurtdışında Öğretmen eğitimleri gerçekleştireceğiz. Artık Anadolu’daki eğitim gönüllüsü öğretmenlerimize bunu bir müjde olarak veriyoruz. Yıllardır gelen yoğun eğitim taleplerini artık, değişik alanlardaki Formatör Eğitimcilerimizle cevaplayacağımızı tüm öğretmenlerimize duyurmak bizleri mutlu ediyor.
İGEDER Öğretmen Akademi çalışmalarını, Karaman’daki paydaşlarımız olan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunus Emre Kültür Vakfı ile birlikte gerçekleştiriyor. 02.04.2016 tarihinde İGEDER’in fedakâr formatörleri yollara düşecekler.
Karaman’da Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 02 Nisan 2016 Cumartesi günü, saat 10.00 – 16.00 arasında sabah ve öğleden sonra olarak 2 defa  yapılacak olan atölye çalışmaları;
•    Değerler Eğitimi Uygulamaları
•    Liderlik ve Takım Yönetimi
•    Etkili Sunum Teknikleri
•    Beden Dili
•    Akıl Oyunları ‘dır.
Eğitimlerle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen Karaman’lı öğretmenlerimiz İGEDER temsilcimiz Adem Sarnıçlı (0505 287 57 02) ile görüşebilirler. Tüm öğretmenlerimiz davetlimizsiniz.’’ denildi.