Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden rektör olarak atanan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi olarak gelişimini sürdüren İKÇÜ’nün yeni dönemde de gelişimini ivme kazandırarak sürdüreceğini söyledi.

4 yıllık süreçte İKÇÜ’nün bilim çıtasını yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan, “Üniversitemiz demokrasinin verdiği güçle istikametini belirlemiştir. İlk dönemde enerjimizi, sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir üniversite kurmak için harcadık. Bundan sonra ise; öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın memnuniyetini daha da yükseltmek, daha yaşanabilir bir çevre ve daha mutlu olabileceğimiz şartları oluşturmak; bilim çıtasında en üstlere tırmanıp yakaladığımız istikrarlı yükselişi sürdürmek için mücadele edeceğiz. Hedefimiz bir marka üniversite olarak Türkiye’de ve dünyada hak ettiğimiz yeri almaktır” dedi.

"AYRIM YOK"

Demokratik bir süreçte ilk seçim heyecanını yaşadıklarını kaydeden Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, bundan sonraki süreç için “Pusulamızı sevgiye çevirdik” diye konuştu.

Rektör Prof.Dr. Akhan, “Şimdi öğretim üyelerimiz arasında ayrım yapmadan üniversitemizi bir dünya üniversitesi olma hedefine taşıma zamanıdır. Bu seçimin sonucunda kazanan doğruluk ve üniversitemiz olmuştur. Pusulamızı sevgiye ve bu üniversiteyi geleceğe taşımak için katkı koyan herkesi kucaklamaya çevirdik. Bu nedenle öğretim üyelerinin her birisinin bu üniversiteyi hedeflerimize ulaştırmak için birlikte çalışacağımıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

"KAPIM HERKESE AÇIK"

Katılımcı, yenilikçi ve sürekli gelişime açık bir yönetim anlayışı ile insanı önceleyen bir yaklaşımla çalışacaklarını belirten Rektör Prof.Dr. Akhan, görevi ne olursa olsun kendisine ulaşmak isteyen herkese kapısının açık olduğunu belirtti. Prof.Dr. Akhan, ”Üniversitemize katkı koyacak fikri olan her bir çalışanımıza, profesöründen araştırma görevlisine, idari görevleri üstlenen arkadaşlarımdan katlarda sorumlu personelimize kadar herkes kapımı çalabilir. İKÇÜ ailesinin iradesi ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bize duyulan güven doğrultusunda verilen bu emaneti en iyi şekilde taşıyarak, ülkemizin başarı hedeflerine katkı koyacak bilimsel çalışmalar yürütme kararlılığındayım” dedi.