İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa uygulanan proje kapsamında, yıl sonu TEOG sınavına girecek öğrencilere velilerine ulaştırmaları için mektup dağıtıldı. Mektupta öğrenci ve velilerin yıl boyunca izlemesi gereken yol haritası yer alıyor.

Osman Düşüngel Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Mili Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. Etkinlikte 8. sınıf öğrencilerine, velilerine ulaştırmaları için mektup dağıtılırken, mektupta 8. sınıf öğrencilerinin yıl sonunda TEOG sınavına gireceği hatırlatılarak yıl boyunca izlenilmesi gereken uygulamalar anlatıldı. Velilere gönderilen mektupta ayrıca, yıl boyunca uygulanması gereken yol haritası yer alıyor. Düzenlenen etkinlikte konuşan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kocasinan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından öğrenci velilerini orta öğretime geçiş sınavı ile ilgili bilgilendirici, onların sınavda nasıl hareket edecekleri sınav sonunda yapacak oldukları tercihlerde ne şekilde hareket etmeleri gerekir, hangi merkezlere başvurmaları gerekir, bununla ilgili öğrenci velilerine bir mektup hazırlandığını belirterek "Hem onların moral motivasyonunu artırma, daha hazırlıklı olmaları, geçen yıllarda rastlanılan bazı eksikliklerin giderilmesi konusunda bilgilendirici mektup hazırlandı. Bu mektupları bugün Osman Düşüngel Ortaokulunda öğrencilerimize verdik" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da, "TEOG Ortaöğretime geçiş sınavı bildiğiniz gibi geçen yıl değişti. Geçen yıl yaşanan bazı aksaklıkların bu yıl yaşanmaması için Kocasinan Rehberlik Araştırma Merkezimizin katkısı ile mektup hazırladık. Bu mektup öğrencilerin yıl içerisinde nelerle karşılaşacakları nelere dikkat etmeleri gerektiğini belirten bir yol haritası. Böyle bir çalışma Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriliyor. Bu açıdan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu diğer ilçelerimize yayacağımız bir proje olacak. Bu vesileyle öğrencilerimize başarılar diliyorum. Velilerimizin bu mektubu ciddi bir şekilde okuyup yol haritasını çok iyi analiz etmelerini umuyorum" şeklinde konuştu.