Toplumumuzun gelişim ve değişimini sağlayan eğitim kurumlarımızın, bugün eğitim öğretime başlamasıyla yeni bir heyecan ve mutluluk yaşıyoruz.
 
Bir annenin heyecanla elinden tutarak okula getirdiği yavruların, yarın ülkeyi yönetecek insanlar olarak yetişeceği inancıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlıyoruz.
 
Anne ve babaların hayalleri ve beklentileri, bizlerin bu inancı ve gayreti her alanda lider ülke olmayı mümkün kılacak nesiller yetiştirmemizi sağlayacaktır.
 
Tarihte nasıl ki milletimiz dünyayı etkileyecek büyük şahsiyetler çıkarabilmişse, bugünkü gençliğimiz de geçmişimizden aldığı özgüvenle yarını inşa edecek.
 
Geçmişten bu yana eğitimli olmak, milletleri ve devletleri ayrıcalıklı hale getirmiş, onları güçlü yapmıştır. Günümüz dünyasında da çağdaşımız olan ülkelerle yarışabilmenin hatta daha ilerisinde olabilmenin yolu bilgiyle ve ahlaki değerlerle gelişen toplum olmakla mümkün olabilir. Bunu başaramayan toplumlar geri kalmışlıkla mücadele içinde boğulup gitmişlerdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle 2013-2014 eğitim-öğretim yılının Karaman’ımıza, ülkemize, tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor; sağlık ve mutlulukla başladığımız eğitim öğretim yılını yine sağlık ve mutluluk içerisinde başarılı ve verimli bir şekilde devam etmesini diliyor, saygılar sunuyorum.