MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BEKİR AKSOY;
“KARAMAN’DA GÖREV ALMAKTAN ONUR DUYDUM”

Kastamonu’ya ataması çıkan Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy hafta sonu basın mensupları ile bir araya geldi.
Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Şube Müdürleri Selmani Karaçam, Mehmet Akif Duman, özel kalem Fahrettin Bozkaya’da hazır bulundu.

Kahvaltıdan sonra açıklamalarda bulunan Bekir Aksoy, “16 Eylül’de Karaman’a atandım. 15 ay görevde bulundum. Bu süre içerisinde zevkli, neşeli ve dolu dolu bir hizmet yaşadım. Bakanlığımızın tasarrufu içinde teşekkür ediyorum. Örneğin Iğdır’da görev yaparken, sık sık yatırım ve hizmetler için Ankara’ya gider gelirdim. Ama burada gerek Milletvekillerimiz, gerek Genel Müdürlüğümüz, ilgili kurumlarımız Karaman’a olan yatırım ve hizmetleri aksatmadan ilimize gelmesini sağladı. Böyle bir ilde çalışılır. Çok fazla Ankara’ya gitmedim. Sağolsunlar. Kurumumuzda ofis sistemi ile verimli bir hizmeti başlattık. Şunu da söyleyeyim, Karaman, okullarımızda alt yapı temizlik ve hijyen konularında ülke genelinde ilk 5’e girer.

Projelerimizde, Başarıyı artırma, değerler eğitimi, eğitimde fark oluşturanlar, E-Etüt, Fatih Projesi, Kardeş Okul, Evlilik Okulu, Okullar Hayat Olsun, Zümre çalışmaları, Anne Baba ve Moral Liderlik eğitimleri ilimizde kapsamlı olarak yürütülen ve verim alınan projeler olup devam etmektedir.
Ayrıca çalışma sistemimizde ben şahsen Müdür olarak, Ankara’ya gönderdiğim ilgili bir yazının da takipçisi olarak hizmet akdinin hızlanması adına çalışmaları da yürüttük.

3 AYDA 25 OKULUMUZ DOĞAL GAZA GEÇTİ
    Milli Eğitim Müdürü Aksoy ayrıca, Karaman merkezde 2008 2012 yılları arasında 19 okulun doğalgaza geçtiğini ve son 3 ayda 25 okulun bu hizmetten faydalandığını, kalan 27 okulunda gelecek yı içinde bu hizmetten faydalanacağını söyledi.
OKUL MÜDÜRLERİ MESAİSİNİ DAHA ÇOK EĞİTİME AYIRMALI
Karaman il genelinde toplamda 109 okulun onarım ve bakım ve tadilattan geçtiğini ifade eden Bekir Aksoy, bir okul müdürünün yapması gereken görevini de hatırlattı. Aksoy; “Okul müdürlükleri daha çok zamanını okulun kapı, pencere vs inşaat işinden çok öğretmeni, öğrencisi velisine ayırarak eğitime harcamalıdır.”dedi. Son olarak Karaman’da görev yaptığı süre içerisinde basın yayın organlarının kendileri için gözü kulağı, yürüyen ayağı olduğunu belirten Aksoy; “Sizlerle de güzel bir diyalog içerisinde çalıktık. Karaman benim için hayatımda özel bir yeri olacak. Yaptığım görev süresi içersinde mutluluk ve onur duydum.”dedi.