İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve beraberindeki heyet Ermenek ilçesindeki eğitim kurumlarının faaliyetlerinin değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürler toplantısına katılarak ilçe okullarında incelemelerde bulundu.

İki gün süren toplantı ve ziyaretler İl Milli Eğitim Müdürünün başkanlığında Eğitim Denetmenleri Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Ermenek Kaymakamlığıziyaretinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek Milli Eğitim Müdürü Kamil Bilgiç’ten eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar ve Göktepe Belediye Başkanı Bayram Şahin’i ziyaret ederek eğitime verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür etti.

Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığıtoplantıların ilki, ilçedeki okul ve eğitim kurum yöneticileriyle gerçekleştirildi. Toplantıda okulların eğitim faaliyetleri değerlendirilerek yöneticilerle görüşalış verişinde bulunuldu. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürler toplantısına geçildi.

Ermenek İlçesinin okul, yurt ve personel durumları hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Bilgiç, 2012-2013 SBS ve LYS sonuçlarıve eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesini yaptı. İlçenin eğitim öğretim durumunun daha iyi olabilmesi için ayrıntılı görüşler bildirildi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu,kendi değerleriyle yetişmiş, dünya ile bütünleşebilen, üreten nesiller yetiştirebilme hedefini dile getirdi.Bunun için tüm imkanları sunma gayretinde olduklarını söyledi.

Toplantıda birleştirilmiş sınıf uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü : "Birleştirilmiş sınıflarda eğitim ideal bir eğitim uygulaması değildir. Zorunluluklardan kaynaklanıyor. Fırsat eşitliği açısından birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenciler, merkezdeki öğrencilere göre dezavantajlı durumdalar. Köylerdeki öğretmenlerimiz fedakarlıklarıyla bu dezavantajlı durumu en aza indirmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu. İl Müdürü, birleştirilmiş sınıflar yerine müstakil sınıflarda eğitim yapılması için çalıştıklarını, gelecek yıl bu uygulamaya son vermek için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Toplantıların ardından İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okulları gezerek incelemelerde bulundu, okullardaki yöneticilerle görüşüp eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. İl Milli Eğitim Müdürü gerçekleştirdiği okul ve yurt ziyaretlerinde öğrenci ve öğretmenlerin istek ve önerilerini dinledi.

Sultanoğlu, öğretmenlerle yaptığı görüşmelerde öğretmenlik mesleğinin fedakarlıkla özdeşleştiğini belirterek, hiç bir öğrencinin ihmal edilemeyeceğinin altını çizdi.

İnceleme ve ziyaretlerin sona ermesiyle İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki heyet Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Bilgiç’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldılar.