Sarıveliler 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Serdal Şimşek, okul öğretmenleri ve 8. sınıf öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy‘u makamında ziyaret ettiler.

Sarıveliler 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Orta öğretim kurumlarını gezmek üzere düzenlenen gezi çerçevesinde Karaman’a geldiler. Öğrenciler Toki Anadolu Lisesi, İrfan Ataseven Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini gezdiler. Orta öğretim kurumlarını gezen öğrenciler SBS sınavlarında sonra okumak istedikleri okullara sınav öncesinde görmelerinin tercihlerinde etkili olacağını belirttiler yapacaklarını söylediler. 

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; “Hedeflerinizi belirler ve o hedeflere ulaşmak için çok çalışırsanız, karşılığını mutlaka alırsınız. Size tavsiyem hedef belirlerken kapasiteniz ölçüsünde hedefler belirleyin. Alternatif olarak bir yerine birkaç okul seçmek, sınav sonrasında hayal kırıklığı yaşamanızı engelleyecektir. Ben sizi buralara kadar getirip okulları gezdiren okul müdürünüze ve öğretmenlerinize çok teşekkür ediyor siz öğrencilerimize de başarılar diliyorum .”dedi