Adalet ve hoşgörü ile cihana 600 yıl hükmeden Osmanlı Devleti’ni kuruluşunu konu alan ‘Kıtalara Sığmayan Aşk Osmanlı’ adlı gösteri Hollanda’da büyük beğeni ile izlendi.
 
 Yönetmenliğini ve başrolünü Haşim Akten'in üstlendiği gösteri Schiedam Şehir Tiyatro Salonu’nda 2 seans olarak izleyiciyle buluştu. Gündüz ve akşam seansında Göz Yaşı Geceleri Yönetmeni Haşim Akten mükemmel anlatımıyla izleyenlerden tam not aldı.
 
Gözyaşı Geceleri Grubu'nun 'Kıtalara Sığmayan Aşk Osmanlı’ adlı gösterisinden önce Karamanlı hemşerimiz ilahi sanatçısı Ali Kiriş sahne alarak birbirinden güzel ilahilerle salonda bulunanlara manevi hava estirdi.
 
Çekiliş usulüyle değişik hediyelerin verildiği programda kısa bir konuşma yapan İmkan Organizasyon Yöneticisi Zekeriya Aslan, Hollanda’da uzun yıllardır Gözyaşı Gecelerinin organizasyonunu gerçekleştirdiklerini, gelecek yıl nasip olursa ‘Çanakkale’ adlı oyunu da getirmek istediklerini söyledi.
 
Mevlit Kandili’ne denk gelen programda salonu dolduran vatandaşlarımız, oyundan çok memnun olduklarını dile getirdiler.
 
28 yıl içerisinde 2953. gösteriyi mükemmel olarak sergileyen Gözyaşı Geceleri Ekibi, önümüzdeki haftalarda gösteriyi kaçıranlar için Hollanda’nın Nijmegen ve Utrecht kentlerinde de sahne alacak.

Haber: Mehmet Ali Topcu – SCHİEDAM