Kursun açılış töreninde Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Gençlik ve Spor Müdürü Kasım Aydoğdu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hamdi Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri,  Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı İlknur Harani,  Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Doğan, Beyazay Derneği Başkanı Kemal Önder Demirkollu ve yönetim kurulu ile dernek üyeleri katıldı. 
Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Kemal Önder Demirkollu yaptığı konuşmada, kursa katılımının 20 ila 30 kişi olarak tahmin ettiklerini ancak, bu sayının 80 kişiyi aştığını kaydetti. Demirkollu Türkiye Beyazay Derneği’nden ve faaliyetlerinden bahsettikten sonra  ;’’ Bizler sayın valimiz Süleyman Kahraman Bey’in destekleriyle yaklaşık 4 ay önce Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hamdi Pehlivan ile Türkiye Beyazay Derneğinin Karaman şubesini açtık. Şubemizin yeni olmasına rağmen İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü ile görme engelli vatandaş ve öğrencilerine yönelik “Okumaya Engel Yok” projesini gerçekleştirdik. Aralık ayında dernek üyelerimizin talepleri üzerine 29 Nisan 2012 de yapılacak kısa adı ÖMMS olan, Özürlü Memur Seçme Sınavına yönelik hazırlık kursunun duyurusunda bulunduk. Bu konuda tüm Türkiye ye de bir öncülük yaptık. Birçok il şubemizden bilgi alarak bu kursları açmaya başladı. Kurs duyurusuna çıktığımızda 20 ila 30 kişinin başvuru da bulunacağını tahminini yaparken, bu sayı bugün itibariyle 80 kişiye aşmıştır. Başvuranlar arasında görme, işitme, ortopedik ve zihinsel engel gruplardan arkadaşlar bulunmaktadır. Böyle bir hizmet yarışında var olmaktan dolayı da gurur duyuyoruz. Kursun açılması ve birçok engelin aşılmasında bizlere sonsuz destek veren Sayın İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’a, Halk Eğitim Merkezi yetkililerine, Okul müdürümüz Abdurrahman Koçak’a, kurs eğitimcilerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimiz sunarız. Kursiyerlerimiz kursun sonucunda kendi gayretiyle de bu sınavda başarı olacaklarına inanıyorum’’dedi.
Kursiyerler adına konuşan Soner Çakıcı bizlere balık verilmemeli balık tutması öğretilmelidir dedi. Çakıcı konuşmasında;’’ Engelliler için sınav açılacağını duyunca hemen arayış içerisine girdim. Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube başkanı Kemal Önder Demirkollu irtibat kurarak kursun açılması talebinde bulundum. Kendileri de bizlere önder olarak bugünlere kadar gelindi. Kursun açılmasında bizlere destek veren sayın valimize, il milli eğitim müdürüne, dernek başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konfüçyüs’ün sözünde ki gibi bizlere balık vermeyin balık tutmasını öğretin ’’dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy böyle bir kursun açılma talebini öğrenince heyecanlandıklarını hemen harekete geçerek gereken her türlü desteği vermeye çalıştıklarını kaydetti. Aksoy konuşmasında; ’’Milli eğitim olarak bütün vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulduğu takdirde kurs açmak, onları eğitmek, onlara yardımcı olmak gibi bir görevimiz var. Gönlümüzden geçen bundan daha fazlasını başarmak.”dedi.  İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, konuşmasında bugüne kadar Vali Kahraman’ın öncülüğünde ve desteğiyle güzel işler başardıklarını ve bundan sonra da üzerlerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmenin gayretinde olacaklarını ifade etti. Dernek Başkanımız Önder Beyle bu proje hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Böyle bir çalışma bizleri gerçekten çok heyecanlandırdı. Kursun açılmasında elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalıştık. Hemen sorumlu şube müdürümüz Abdulkerim Çömçe ve Halk Eğitim Müdürümüzü harekete geçerek gereken çalışmaların yapılmasını istedik. Engellilere yönelik düzenlenecek bu kursun ilimiz adına çok faydalı olacağına inanıyorum. ‘’dedi.

Vali Kahraman ise konuşmasına Güney Kore’den selâmlar getirdiğini  belirterek , oradaki sıcak ve samimi havayı anlattı ve Kore’ye giden ve orada şehit düşen ya da gazi olarak dönen atalarımızın orada sadece düşmanla değil, bir cehaletle de savaştıklarını ifade etti.  Vali Kahraman konuşmasında “engelli” vatandaşlarımızın bir çoğunun herhangi bir engeli olmayan bir çok vatandaşımızdan daha büyük işler başardığını hatırlatarak, önemli olanın inanç ve gayret olduğuna dikkat çekti.  Vali Kahraman konuşmasında ayrıca şu ifadele yer verdi:

“İnancımız varsa imkânsız diye bir şey yoktur. Eğer biz gönüllerimizden ve kafamızdan engelleri kaldırdıysak başaramayacağımız hiçbir iş yok. Derneğimizin kuruluş sürecinde gönlünü açan ve her şeyini ortaya koyarak çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Bu süreçte ve bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımıza fedakârlıklarından dolayı en içten duygularla teşekkür ediyorum. Bize düşen hangi görev varsa yapmaya hazırız, her türlü imkanımızın onların emrine amade olduğunu belirtmek istiyor, bu kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Kahraman dernek üyeleri ile sohbet etti ve kurs verilecek sınıfı gezdi.

Fotoğraflar;Mustafa Doğan