Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa; Vali Murat Koca, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kuzu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, daire müdürleri, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasına, “Yeni bir eğitim öğretim yılı başlangıcında heyecanımız, sevince dönüşerek bir kat daha fazla yaşanıyor. Çünkü eğitim sayesinde toprağımıza, milletimizi inşa edecek tohumlar saçıyoruz. Medeniyet tarihimizden aldığımız güçle eğitilmiş bireyler, geleceğimizi oluşturacak.” sözleriyle başladı.

Konuşmasının devamında Sultanoğlu, mekan ve tarih bilinciyle neslimizin; ilkeli, toplum önderleri öğretmenlerimizin elinde yetişeceğini belirterek “ Öğretmenlerimiz bu yolda Mustafa Kemal’den, Akşemseddin’den, Tapduk Emre’den,  Şeyh Edebali’den ve Hacı Bayramı Veli’lerden örnekler alıyor.” dedi.

İl Müdürü Asım Sultanoğlu, 2014-2015 eğitim öğretim yılını; sağlık, mutluluk ve huzurla tamamlayabilmek temennisiyle; yeni yılın Karaman’a, ülkemize, tüm eğitim çalışanlarına ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Şiirler ve oyun gösterileriyle devam eden program sonrası Vali Murat Koca ve protokol üyeleri, yapımı tamamlanan Dede Korkut İlkokulunu eğitim öğretime açtılar, sınıfları bir süre gezdikten sonra öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediler.