Programa KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, daire müdürleri, Maarif Müfettişleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu programın açış konuşmasında, imam hatip öğrencilerinin ilimde de ileri olmayı dini bir sorumluluk olarak gördüğüne değinerek imam hatip öğrencilerinin; İbn-i Sinaların, Farabilerin, Birunilerin yetişmesini sağlayan anlayışı benimsediğini ifade etti.
Konuşmasının devamında Sultanoğlu, “Şekilcilik ve slogandan uzak bir öğreti kültürü ile düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştirmiş insanların yetişmesinin önemi, bugün bir kez daha iyi anlaşılıyor. İslam adına Müslüman kardeşini vahşice katleden insan, hizmetçisi olduğunu iddia ettiği dinine, en büyük zararı veren kişi haline geliyor. Bu oyunu; dinin bütünleştirici, huzur veren ve barışı sağlayan gücünü ortaya çıkarmış, imam hatip nesli bozacaktır.” dedi.
İl Müdürü Asım Sultanoğlu, İmam Hatip Okulları’nın kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi. Kısa film gösterimi, konuşmalar ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen de bir konuşma yaptı. Rektör Gökmen, bir imam hatipli olmaktan duyduğu gururu ifade ederek “İmam Hatipli Olmak” konusu üzerine dinleyicilerle düşüncelerini paylaştı. 
İmam Hatip Ortaokulu korosunun seslendirdiği ezgilerin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek program son buldu.