Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Emektar Öğretmenlerle Mezunlarını Buluşturdu

Okul bahçesinde düzenlenen kahvaltı programına protokol üyelerinin yanında İmam Hatip Lisesinde yıllarca görev yapmış çok sayıda emektar öğretmen ve mezunlar katıldı.

Programın başında okul müdiresi Alime Kaya kısa bir konuşma yaptı. Kaya konuşmasında ‘Çok kıymetli emektar hocalarım,bir zamanlar bin bir zahmetle  dikmiş olduğunuz filizler ,her ne kadar bir yaprak dökümü süreci geçirmişse de ,tekrar tomurcuk verdi, siz büyüklerimizin duasıyla ve bizlerin çabasıyla  inşallah meyveye durması da yakındır.
Biz de istedik ki köklerle, filizleri tekrar buluşturalım, tanıştıralım.  Büyük bir heyecan içindeyiz. İmam Hatip gençlerimizin geleceğine dair büyük hayaller kuruyoruz. İmam Hatip neslinin yeniden dirilişine şahitlik ediyoruz. Daha 10 yıl öncesine kadar  din eğitimi alarak yetişmek isteyen imam hatiplerin bütün hakları ellerinden alınmışken, 28 şubatın karanlığıyla hayatları karartılmışken bugün kaybettiği bütün hakları yeniden elde etmişlerdir. Onun içindir ki imam hatipler olarak kazanımlarımızın kıymetini bilmeliyiz.
  Hedefimiz, imam hatip okullarını eski değerlerine kavuşturmak, amacımız, sağlıklı bir gelecek için zihnen ve ruhen sağlıklı bireyler yetiştirmektir,’dedi.

 Programa Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca, Karamanoğlu  Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, imam hatipli  Milletvekili adayı Dr. Recep Şeker , Milli Eğitim müdür yardımcısı Abdurrahman Kurt ve şube müdürü Haşim Tunca, Karaman Belediye Başkanının eşi Şerife Çalışkan, Memur-Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, il müdürleri , okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

   Ayrıca programın onur konukları emektar öğretmenlerde , Necati Yeniel,Ömer Irklı, Ali Rıza Selek, Adil Tosuntaş hocalardı.Duygusal sahnelerin yaşandığı program, gelenek haline getirilmesi temennisiyle sona erdi.