Anadolu İmam-Hatip Lisesi pansiyonunda geleneksel hale gelen, ‘’Her Ay Bir Konuk’’ etkinliklerinin bu ayki davetlisi Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen oldu.


Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Kasım Aydoğdu ile İmam-Hatip Lisesi idareci ve öğretmenleri de katıldı. Okul Müdürü Mehmet Yalvaç’ın hoş geldiniz konuşmasının ardından, öğrencilere hitap eden Sabri Gökmen’in konuşması, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Samimi bir ortamda gerçekleşen konuşmasında  Sabri Gökmen; Öğrencilere kendi okul hayatından da örnekler vererek, başarıya giden yolda atılması gereken adımlar hakkında düşüncelerini ifade etti. Başarılı olmanın sırrını, inanmak, hedef belirlemek, çok çalışmak, sebat etmek ve bunlarla beraber yüce takdire rıza göstermek olarak açıkladı.’’ Emek olmadan kaliteli ürün olmaz. Baştan savma hiçbir iş nitelikli olmaz. İşimize ahlakta katmalıyız. Bir mesleğin ahlakı, meslekten daha önemlidir.’’ diyen Gökmen, ahlak kavramının ise; darılana gidip konuşmak, mahrum edene vermek ve zulmedeni affetmek olarak anlaşılabileceğini ifade etti. Murad olunana inat olunamaz, Allah bir iş yaptığınızda en güzelini yapmanızı ister, her gün mutlaka insanlığın hayrına bir iş yapmalıyız ve en güzelini yapmak için gayret sarf etmeliyiz ana başlıklarında konuşmasını sürdüren Gökmen; Şimdiki okul ve okuma imkanlarının geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi olduğunu, eldeki bu fırsatların çok daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bunun hepimiz için büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Öğrencilere ‘’yerimde olmak ister misiniz?’’ diye soran Sayın Gökmen, aldığı evet cevapları karşısında, “ Siz kesinlikle benim yerimde olabilirsiniz. Fakat benim sizin yerinizde olmam mümkün değil. “ diyerek, içersinde bulundukları dönemi ve zamanı çok iyi değerlendirmeleri için çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda öğrencilerin ilginç sorularını da içtenlikle cevaplandıran Gökmen, bu ortama vesile olanlara, emeği geçenlere ve gösterdikleri ilgiden dolayı öğrencileri teşekkür etti. Program İmam-Hatip Lisesi faaliyet grubu annelerinin pansiyon öğrencileri için evlerinde hazırlamış oldukları ikramların sunulması ardından sona erdi.