Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Fatih Üniversitesi, Fatih Koleji, Çevre Derneği tarafından düzenlenen 20. İNEPO Çevre Proje Olimpiyatı’na Türkiye’den çevreci öğrencilerin katıldığı yarışmada Karaman Mevlana İlköğretim Okulu ve Vali Ali Akan İlköğretim okulu yüzlerce proje arasından Enerji kategorisindeki projesiyle Türkiye finalisti oldular. Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen İNEPO Uluslararası Çevre Yarışması'nın Türkiye Finali, İstanbul  Fatih Koleji Merkez Kampüsü'nde 6 ve 7 Nisan 2012’da gerçekleşti. Mevlana İlköğretim Okulunda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Düriye GÖNEN KAYA danışmanlığında Elif Eyşan ERYILMAZ isimli öğrenci,  Enerji kategorisinde projesi ile girdiği yarışmada gümüş madalya kazandı.

   Aynı zamanda İNEPO Çevre Proje Olimpiyatı’nda ilimiz Karaman’dan Vali Ali Akan İlköğretim Okulunda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ersin KAYA danışmanlığında Aylin Beyza ZENGİN isimli öğrenci de görsel sanatlar kategorisinde bronz madalya kazandı.
     Yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenler  İl Milli Eğitim Müdürünü makamında ziyaret ettiler .Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY ;” Öğrencilerimizin inepo çevre olimpiyatlarında yarışmalarda almış oldukları başarılar bizleri gururlandırmıştır.  Önümüzde ki yıllara damgasına vuracak olanlar bilim ve teknoloji alanında atılım yapanların olacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu tür çalışmalarını her zaman destekleyeceğiz. İnanıyorum ki öğrencilerimizin başarısı arkadaşları için de iyi bir örnek teşkil edecektir. Bu başarıda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi. 

   Aylin Beyza ZENGİN ‘in derece alan şiiri


YOK OLUYORUZ



Yanan ormanlar
Kaybettiğimiz ağaçlar 
Uçup giden topraklar 
Farkında mısınız, yok oluyoruz!

Bilinçsiz insanlar 
Küçücük bir cam parçası
Ardından koca bir yangın
Dikkat eder misiniz, yok oluyoruz!

Boşa akan sular
Tükenip kuruyan göller
Sonrasında kuru çöller
Hatırlatmak isterim, yok oluyoruz!