Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerine hizmetiçi eğitim eğitimleri konusunda Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu protokolün amacının Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, hizmetiçi eğitimler planlayarak, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak olduğunu belirtti.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise üniversitelerin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmaya öncelik etmek, mevcut sorunların tespiti ve bu sorunların çözümüne katkı sağlamak gibi görevlerinin olduğunu ifade ederek Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan bu protokol kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak okul yöneticilerine ve öğretmenlere faydalı olabilmekten dolayı memnun olduğunu söyledi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun imzaladığı protokol ile program sona erdi.