Aile Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında Sosyal yardımlar ile İstihdam Bağlantısının Etkinleştirilmesi için imzalanan protokol gereği Karaman ve İlçeleri Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı personeline Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğündeki İş ve Meslek Danışmanları tarafından eğitim verildi.
Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan ATEŞ ;  “Karaman İŞKUR İl Müdürlüğünde verilen bu eğitimin temel amacı; İlimizdeki sosyal yardım faydalanıcılarını en hızlı ve verimli bir şekilde istihdama kazandırmaktır” dedi.
İmzalanan protokole göre 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında çalışan personel, sosyal yardım almak için kendisine gelen vatandaşı İŞKUR’a yönlendirmeyecek. Sosyal yardım alan kişilerden çalışabilir durumda olanların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görevlendirilen "İstihdam Görevlileri" tarafından, doğrudan iş arayan kayıtlarının yapılarak, durumlarına uygun işgücü taleplerine yönlendirilmeleri, durumlarının takip edilmesi, böylelikle çalışabilir nitelikteki sosyal yardım yararlanıcılarının etkin ve hızlı bir şekilde istihdama katılımlarının sağlanacaktır.
Ayrıca İŞKUR da çalışan İş ve Meslek Danışmanlarına sosyal yardım uygulamaları hakkında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından eğitim verilmesi, eğitimin Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından organize edilmesi planlanmaktadır.