İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Samsun’un Bafra ilçesinde lise öğrencilerine tanıtıldı.

Meslek seçiminden doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerine Bafra’da devam etti. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar pek çok il ve ilçeyi gezen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin konusunda uzman hocaları, liselerde meslekleri tanıtıyor, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatıyor. İKBU akademisyenleri, Bafra’da da Kızılırmak Anadolu Lisesi, Altınkaya Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Galip Öztürk Anadolu Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

İKBU akademisyenleri Bafra’da öğrencilerle buluşarak, meslekler, kariyer ve staj olanakları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin iş dünyası ile iç içe eğitim uygulamaları, burs olanakları ve İngilizce eğitim gibi konulardaki bilgileri paylaştılar. Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda 12. sınıf öğrencilerine verilen seminerde ilk olarak interaktif sunum eşliğinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Bekir Oğuz Bartın, sayısal öğrenciler için fen ağırlıklı meslek tanıtımı ve üniversite seçiminin önemini anlattı.

Tanıtım Uzmanı Banu Gökçe Taşkın, tercihler, burslar ve üniversite hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Eşit ağırlıklı öğrenciler için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Akdeniz Göker, genel hatlarıyla fakültesi hakkında detaylı bilgi verdi.

Seminerin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Akdeniz Göker yaptığı açıklamada, "İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 2011 yılından beri eğitim hayatına devam ediyor. Çok dinamik genç kadrosu olan, aynı zamanda deneyimli akademisyenlere sahip bir üniversite. Üniversitemizi tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Yeni bölümlerimiz, yeni fakültelerimiz açılmakta. Tıp Fakültemiz, Eczacılık Fakültemiz, Hukuk Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz her an gelişen fakültelerimiz. Güzel sanatlar alanında oldukça önemli faaliyetlere imza atmaktayız. Bu konuda Samsunlu öğrencilerimizi aydınlatmak için buradayız" dedi.