İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, üniversite sınavı öncesi Edirne’de öğrencilerle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Edirne’de İlhami Ertem Lisesi olmak üzere çeşitli liselerde öğrencilerle bir araya gelen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi yetkilileri, üniversite sınavına girecek olan son sınıf öğrencilerine çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde Mimarlık, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olan İnşaat Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Özhan, öğrencilere yönelik sunum öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özhan, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi hakkında bilgiler vererek, Trakya bölgesinde ve Edirne’de öğrencilerin üniversite sınavına hazırlıkları öncesinde çeşitli seminerler düzenlediklerini belirtti.

Özhan, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi faaliyetleri hakkında da bilgiler vererek, şunları kaydetti:

“İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak tanıtım faaliyetleri kapsamında öncelikle yakın illerden başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlere öğretim üyelerimiz, rehberlik öğretmenlerimiz ve üniversitede çalışan bazı öğrencilerimiz katılıyor. Amacımız, üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmak. Öğrencilere, üniversitemizdeki kampüs hayatını, fakülteleri, meslek tanıtımları hakkında bilgiler vermek. Bu sayede özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizin akıllarında ön bir bilgi oluşmasını sağlıyoruz.”

“EĞİTİM DİLİMİZ İNGİLİZCE”

Kemerburgaz Üniversitesi olarak yaklaşık 4 yıldır hizmet verdiklerini hatırlatan Özhan, “Akademik kadromuz, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun, yurt dışında doktora çalışmalarını tamamlamış deneyimli hocalarımızdan kurulmuş durumda. Eğitim dilimiz İngilizce. Burs oranımız birçok üniversiteye göre çok yüksek” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIMLARI YAPIYORUZ”

Özhan, son olarak ise şehirlerde yaptıkları çalışmalar kapsamında öğrencilere destek olmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Şehirlerde yaptığımız çalışmalarda deneyimlerimiz dahilinde çok faydalı oluyor. İstanbul dışındaki illerde öğrencilerin oldukça fazla ilgisiyle karşılaşıyoruz. Öğrencilere hem meslek tanıtımları yapıyoruz hem de üniversitemizin faaliyetlerini tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Zeynep Güngör de öğrencilere mesleği hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.