Meslek seçiminden doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerini yurdun farklı şehirlerinde sürdürmeye devam ediyor.

Proje kapsamında Trabzon’a gelen üniversite yetkilileri, Trabzon’da 2 gün boyunca liseleri gezerek üniversitelerinin tanıtımını yaptılar. Ortahisar ilçesi Pelitli Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi’nde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yasemin Yücel Yücel ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Kavaklı Birdal, öğrencilere Kemerburgaz Üniversitesi’nin tanıtımını yaparak doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlattılar.

Kemerburgaz Üniversitesi’nin en büyük özelliğinin birçok bölümde yüzde 100 İngilizce eğitim verilmesi olduğunu kaydeden Yücel, “Trabzon’a okulumuzu tanıtmak için geldik. Daha sonra öğrencilerin üniversitenin çeşitli bölümleriyle ilgili farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Çünkü özellikle liselerde son sınıf öğrencileri hayatlarının geri kalan bölümlerinde karar vermek için yardım istiyorlar bir bakıma bizden. Bu yüzden onları bilgilendirmek farkındalıklarını artırmak için buradayız. Onlara yardımcı olacağız. Geniş bir yelpazede seminerlerimiz oldu diyebilirim. Birçok ilde seminerlerimiz oldu. Belli bölgelerde belli illeri seçtik. Üniversitemizde toplamda 8 tane fakülte bulunmakta. En büyük özelliğimiz çoğu bölümde yüzde 100 İngilizce eğitimi veriyoruz. Dünya standartlarına uymak için iş hayatına girecek öğrencilerin İngilizce bilmesi gerekir. Trabzon’da inanılmaz güzel tepkiler aldık öğrencilerden. Bize çok güzel sorular soruyorlar. İlgileri çok fazla. Okulun en önemli özelliklerinden biri de bursluluk oranlarının çok yüksek olması. Yüzde 88 oranında burs veriyor okulumuz. Bu bursu da eğitim hayatının sonuna kadar garanti ediyoruz. En büyük isteğimiz de başarılı öğrencilerin okula gelmesi. Bizi en iyi şekilde temsil etmesi. Bizim de onlara vereceğimiz çok büyük katkı söz konusu. Okulun her bölümünde son derece değişik yüzdelerde bursluluk oranımız var. Bu da üniversiteye girecek öğrenciler için çok büyük bir avantaj” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Banu Kavaklı Birdal da vakıf üniversitesi olduklarını belirterek genç bir akademik kadroya sahip olduklarını söyledi. Birdal, “Biz yeni vakıf üniversitelerinden biriyiz. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde de vakfımızın varlığını sunduğu imkanları diğer eğitim kurumlarından ayrıldığı yönü ve öğrencileri için nasıl bir seçenek oluşturabileceğini anlatmak istiyoruz. Bir tek bu da değil amacımız bu zor süreçte olabildiğince 12. sınıflara belki 11. sınıflara da yardımcı olmak, meslek tercihi konusunda bilinçlendirmek, ufuklarını açmak ve daha bilgilendirilmiş bir şekilde tercih yapabilmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Aslında 3 senedir yoğun olarak sürdürülen tanıtım faaliyetlerimiz var. Trabzon’a ilk gelişimiz bu. Olabildiğince geniş bir coğrafyada bu faaliyeti sürdürmeye çalışıyoruz. Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş ve desteklenen bir üniversite. İlk etapta söyleyeceğim şey burs oranımızın yüksek olduğu. Öğrencilerimizin yüzde 88’i çeşitli oranlarla burslu olarak okuyorlar. Özellikle üniversiteler arasında seçim yapılacağı zaman önemli bir kriter bu. İstanbul’da Mahmutbey’de kampüsümüz var. Kampüsün hemen yakınında bir yurdumuz var. Şu anda 7 fakültemiz var. 8. Diş Hekimliği Fakültesi açılmak üzere. Altınbaş Holding’in desteklediği bir üniversite ve Altınbaş Holding mücevher sektöründe önemli bir holding. Takı tasarımı bölümümüz örneğin hem öğrenci için önemli olan hem de öğrenciye mezun olduktan sonra iş imkanını daha iyi sağlayabilecek bir bölüm. Sonuçta biz genç bir akademik kadroya sahip bir üniversiteyiz. Bunlar bize uzak şeyler değil ve bu sürecin ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyoruz. O yüzden biraz o yükten sıyrılıp aslında şu anda yaşamakta olduklarının hayatları bakımından ne anlama geldiklerini düşünebilmelerini istedim. Mesele alabileceğiniz en yüksek puanı alma herhangi bir üniversiteye kapağı atmak değil bir hayat nasıl geçirilecek meslek tercihi neye göre yapılacak ona göre biraz daha bilinçli bir şekilde tercihlerini yapsınlar ve mutlu olacakları seçenekleri de değerlendirmeyi ihmal etmesinler istedim” diye konuştu.