Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri kabul edilen Fatih  Anadolu Lisesi  İtalya’ya gidiyor.

  Fatih Anadolu Lisesi Proje Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler. Ziyarette Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Öztürk, “Okumak Gelişmektir adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibinden 2 personelimiz ve 2 öğrenci ile 24/02/2014—01/03/2014 tarihleri arasında İtalya’da gerçekleşecek olan proje toplantısına katılacaktır. Proje kapsamında, toplantıya katılacak diğer AB ülkeleriyle toplumlara göre okuma uygulamalarını ve etkilerini tanıma; ülkemizi ve insanımızı daha iyi ve doğru tanıtma fırsatı bulacağız. Ayrıca bu projenin, farklı ülkelerdeki kültürleri ve uygulamaları tanıyarak eğitim kalitesini artırmaya fayda sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

 
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Fatih Anadolu Lisesi Proje Ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “İnsanımız bu projelerle dünya insanı olma yolunda adımlar atmış oluyor. En doğru bilgi edinme yolu kaynağından ve yerinde görerek bilgi edinmektir. Bu çalışmalarla farklı kültürler bir araya gelerek, önyargılara son verilmiş olunacak. Ayrıca projenin okuma içerikli oluşu ayrı bir önem arz ediyor. Bu tür proje çalışmaları ile okullarımız hem ülkeler arası dostluk ve barış köprüleri oluşturulmasına katkıda bulunulmakta hem de eğitim alanında karşılıklı iyi uygulamaları transfer etme şansına sahip olmaktadırlar. Bu anlamlı projeyi hazırlayan Fatih Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.