Kapanış programına KMÜ Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim YILMAZ, Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, Kent Konseyi Başkanı Ali KONUKSEVEN, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin DOĞAN, KMÜ Akademik Personeli, Öğretmenler katılımcı öğrenciler katıldı. Kapanış programında ilk olarak Proje Yürütücüsü Doç. Murat YILDIZ proje hakkında genel bir değerlendirme yaptı.
Değerlendirmede; “Ülkemizin 2023 hedeflerine uygun olarak 12 yaşındaki bu kardeşlerimizin o günün üniversitelisi olduğu göz önüne alınarak bilimsel bir bakış açısı kazanmaları ve ülkenin geleceğine bu proje ile küçük bir katkı sağlamak temel hedefimdir. Yine bu proje ile Milli eğitim ve Üniversitenin ortak çalışma imkânı bulması Karaman’ımıza güzel bir katkıdır.  Çocuklarımızda Bilimselliğin yanında sosyal davranışlarında da büyük bir değişim gözlenmiştir. 10 gün boyunca eğitmenler ve otel personeli ile olan görüşmelerimde çocukların çok hızlı olarak pozitif yönde bir değişimin gözlendiğini izledik.
Bunun yanında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa ORHAN, , Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, Kent Konseyi Başkanı Ali KONUKSEVEN, Yrd. Doç. Dr. Serhat AYDIN, Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÇEVİK gibi alanında yetkin isimler çocuklarımızla neredeyse her akşam 30 dakikalık konferanslarla öğrencilerin geleceklerine büyük katkılar sağladılar.
10 gün boyunca Kamil Özdağ Fen Fakültesinde fizik, kimya biyoloji tabanlı deneyler yaptık, arkasından her gece teleskop gözlemleri ve astronomi bilgileri verdik. Verilen bu bilgilerin verimini ölçmek için Eğitim Fakültesi akademik personeli ile birlikte ilk gün BAŞARI VE TUTUM ölçekleri uyguladık. Eğitimlerden sonra son gün başarı ve tutum ölçekleri tekrar uyguladık.  Sonuçlar istatistik ve eğitim programlarında analiz edildikten sonra bilimsel olarak değerlendirilecektir.
Bunların yanında öğrencilerimiz Konya Bilim Merkezine gezi düzenleyerek burada bulunan Planetaryum, Evrenimiz, Dünyamız, Robot atölyesi gibi bölümleri gezip Konya Hayvanat Bahçesi, Taşkale, Manazan Mağaraları, Tahıl ambarlar ve İnce su mağarası uzmanlar eşliğinde bilimsel bilgiler verilerek gezdirildi.
Öğrencilerimiz bu projeden sonra 1 er aylık periyotlarla ziyaret edilecek ve projenin yaygın etkisi gözlenmeye devam edilecek.
Son olarak proje ekibime, TÜBİTAK’a, Üniversiteme, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Morcalı Ortaokulu Müdürü Recep CAN ve öğretmenlerine, otel personeline,  teşekkürlerimi sunuyorum.”  diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Arkasından Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU projenin öneminden ve öğrencilerde bırakacağı pozitif etkinin büyük olacağından bahsederek Proje ekibini tebrik etti.
Konuşmalara müteakip öğrencilere Katılım belgesi, Proje ekibine Plaketleri Protokol tarafından verilerek Kapanış Programı fotoğrafı çekilerek program sonlandırıldı.