Kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci, ölümüyle öğrencilerini göz yaşlarına boğdu.

Prof. Dr. Ahmet Cevizci, dün akşam dersten çıktıktan sonra dinlenmek için odasına geçti. Cevizci, burada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cevizci için görev yaptığı Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler binası önünde bugün tören düzenlendi. Yüzlerce öğrencisi ve akademisyen arkadaşının katıldığı törende göz yaşları sel oldu. Cevizci’nin öğrencileri, meslektaşları ve ailesi tören boyunca göz yaşı döktü. Törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Cevizci’nin eşi Nevin Cevizci, çocukları Berke ve Anıl cevizci, kardeşi Arif Cevizci, çok sayıda öğrencisi ve seveni katıldı.

1959 yılında Bursa’da doğan Cevizci, ilk ve orta öğretimini Bursa’da tamamladı. Cevizci, 1978-1982 yıllarında arasında Ankara Üniversitesi Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nde Lisans eğitimini yaptı ve daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Ana Bilim Dalında "Sokratik Diyaloglarda Yöntem" (1984) başlıklı tezi ile yüksek lisans, "Platon’un Bilgi Kuramı" (1992) başlıklı tezi ile de doktora derecesini aldı. Cevizci, Fransız Hükümet’inden kazandığı burs ile 1989-1991 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi’nde doktora seviyesinde araştırmalarda da bulundu. İlkçağ felsefesi, etik, metafizik, genel felsefe tarihi alanlarında çalışan Cevizci’nin yayınlanmış pek çok kitabı ve makalesi bulunuyor.

Prof. Dr. Ahmet Cevizci, İlahiyat Fakültesi Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Fethiye Kabristanı’na defnedilecek.