Karaman’da görev yapan basın mensupları ile Karadağ Anadolu Lisesi yönetimi ve öğretmenleri kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası okul içerisinde tanıtım gezisi gerçekleşti. Ardından basın mensuplarına okul çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kurucu Biyoloji Öğretmeni Osman Demirci verdiği bilgi de Karadağ Anadolu Lisesi 2. Etap çalışmalarının başladığını aktardı.

24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan Demirci, 1.etap çalışmalarının bittiğini söyleyerek, “Daha önce düzenlediğimiz kahvaltıda sizlere Karadağ Kolejinin tanıtımını yapmıştık. Kolejimizi 2 Etapta tamamlayacağımız sizlere ifade etmiştik. 1. Etapta Anadolu Lisesi binamızı, Kapalı Spor Salonumuzu, Açık Spor alanlarımızı, Halı Sahamızı ve Sosyal Yaşam alanlarımızı tamamlamayı hedefliyorduk.

Çok şükür bu vaatlerimizi yerine getirdik. Şimdi sırada 2.Etap çalışmalarımızda. 2. Etapta Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul kısmını, Spor alanları, Oyun ve Sosyal yaşam alanlarını yapacağız. 2. Etap çalışmalarımızın proje çizimlerini başlattık. En kısa zamanda bu etabı tamamlayıp Karaman’ımızın hizmetine sunacağız. Bugünkü toplantımızın bir başka konusu da 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Karadağ Anadolu Lisesinin Sportif alanda, Sosyal sorumluluk projelerinde kültürel gezilerde ve üniversiteye yönelik çalışmalarda neler yaptığımızı sizlerle paylaştık.” dedi.

“HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ UNUTMADIK”

15 Temmuz Hain darbe girişimini unutmadıklarını ifade eden Biyoloji Öğretmeni Osman Demirci, şunları söyledi;

“15 Temmuz 2016 günü ülkemizin FETÖ hain kalkışması sonucu uçurumun kenarından döndüğü hepimizin malumudur. Bu hain kalkışmayı şiddetle kınıyor yargı önünde en ağır şekilde hesap vermelerini istiyoruz. Vatan için can veren Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Okulumuzda düzenlediğimiz programda halkımızın direnişini, 15 Temmuzda ülkemize nelerin yapılmak istendiğini çeşitli görseller ve anlatımlarla öğrencilerimizle paylaşıp, bilinçlendirmeye çalıştık.”

“KARADAĞ KOLEJİNİN ŞANINA YAKIŞIR”

Özel Karadağ Anadolu Lisesi’nin öğretim verdiği ilk yılda gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Demirci, şöyle devam etti;

“Okul olarak ilk gezimizi Anıtkabir’e düzenledik. Atamızın huzuruna çıkarak saygı ve bağlılığımızı belirttik.

ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi gezileri ile öğrencilerimizin üniversiteye yönelik çalışmalarının onlara neler kazandıracağını yerinde görmüş olduk.

29 Ekim Cumhuriyet bayramını coşkuyla kutladık. Şiirler ve yazılarla günün önemini bir kez daha hatırlamış olduk, Cep sinemamızda Cumhuriyet konulu belgesel programımızı izlettik.

10 Kasımda Atamızı özlemle hatırladık. 10 Kasım Orotoryosu hem Atatürk’ün hayatını Bize tekrar hatırlattı, hem de kalbimizdeki derin hatırasını yeniden canlandırdı.

Karaman Şehitliğimizi ziyaret edip öğrencilerimizle beraber bu Vatan için seve seve can veren Şehitlerimize dualar okuduk.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okul koromuz ile huzur evini ve sevgi evlerini ziyaret edip küçük birer konser verdik.

Türk Kızılayı ile yürüttüğümüz ortak çalışmada “Bir damla kan bir hayat kurtarır” projesi kapsamında kan bağışı konusunda halkımızı bilinçlendirdik ve kan bağışına davet ettik. 6 saat içinde 70 ünite kan topladık.

İzmir, Aydın, Kuşadası gezilerinde ülkemizin cennet köşelerini keşfetme imkânı sunduk.

25 Mayısta 1. Bahar Şenliğimizi yaptık. Öğrencilerimizin düzenlediği çeşitli yarışmalarla gün boyunca eğlendik ve okul bahçesinde mangal partisi düzenledik.

Grand Otelde ilk mezunlarımıza Karadağ Kolejinin şanına yakışır bir mezuniyet düzenledik.

Sportif alanda ilk yılımızda çok güzel başarılar elde ettik. Futsal takımımız çeyrek filan oynadı. Erkek Basketbol takımımız İl Dördüncüsü, Kız Voleybol takımımız İl İkincisi oldu. Masa Tenisinde çeyrek final oynadık. Gelecek yılda sportif anlamda daha büyük başarılara imza atmak için daha çok çalışacağız.

Sınıflar arası Basketbol, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi turnuvaları düzenledik ve dereceye giren takımlara madalya ve kupalar hediye ettik.”

“BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİL”

YGS’de büyük bir başarı elde ettiklerini aktaran Kurucu Biyoloji Öğretmeni Osman Demirci, sözlerini şu şekilde sona erdirdi;

“Üniversiteye hazırlık sürecinde YGS’de %98 kazandırma başarısı ile kitlesel bazda başarımızı ortaya koyduk. Ayrıca Türkiye 24.’sü olan öğrencimiz tüm Karaman ve okulumuzun gururu oldu. Haftanın 6 günü ders ve etüt çalışmaları deneme sınavları sayesinde üniversite hazırlık çalışmalarında farkımızı ortaya koyduk. Aynı öğrencimiz LYS’de Türkiye 123.’sü oldu. Başarımızın tesadüfü olmadığını tek bir öğrenciye bağlı olmadığını, LYS sonuçları açıklandığında siz değerli basın mensupları ile tekrar paylaşacağız.”

Program, toplu fotoğrafın ardından sona erdi.