YARIŞMANIN ÖNEMİ 

"İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır." inancı ile çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği, ülkemizin il, ilçe, belde ve mahallelerinde kurduğu şube, temsilcilik ve bürolarla, bunların yanı sıra diğer müessese ve faaliyetleriyle ülkemiz gençliğinin beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur. Derneğimiz gençliğimizin ahlaki yoksunluktan dolayı her geçen gün uçuruma sürüklendiğini; alkol, uyuşturucu kullanımında, suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu nedenlerden dolayı Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler, değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak Ülkemiz sınırlarında bulunan bütün lise öğrencilerimize yönelik 2.si düzenlenecek olanSiyer-i Nebi yarışması yapılacaktır.Yapılan bu çalışmalar sonucunda maddi ve manevi sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaşmasında emek sahibi; adaletli, bilgili, inançlı ve çalışkan bir sorumlu fert yetiştirmek temel gayemizdir.

ARDIMCI KURUM VE KURULUŞLAR

Ayrıca bu büyük organizasyonumuza Karaman İlinden maddi, manevi katkılarda bulunan Başta Öğder(Şuurlu Öğretmenler Derneği) olmak üzere, Memursen, Kaimder, Erdemder, Milli Eğitim Müdürlüğü, Semerkand Derneği, İHH, Danış Kitap Evi ve  Genç Kitap Evine ayrıca Liselerin Müdür ve İdarecileri ile tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

SINAV SORULARININ HAZIRLANACAĞI ESER

Sınav soruları,  MGV yayınları tarafından hazırlanan Dr. Mehmet SÜRMELİ’nin Gaye İnsan Hz. Muhammed(sas) isimli kitabından hazırlanacaktır. Kayıtlar sadece www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacak, AGD dernek binasından kitap ve giriş kartları verilecektir.Sınavın hazırlanacağı Kitaba ayrıca Danış Kitabevi ve Genç Kitabevinden de ulaşılabilir. Sınav 20 Aralık 2014 Cumartesi Saat 11:00 de yapılacak olup, sınav sonuçları 31 Aralık 2014 Çarşamba gecesi Kazımkarabekir Kapalı Spor salonunda düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi Gecesinde açıklanacaktır.    

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Karamanda dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller

·         1. UMRE

·         2. ULTRABOOK

·         3. LAPTOP

·         4. LAPTOP

·         5. NETBOOK

·         6. TABLET BİLGİSAYAR

·         7. TABLET BİLGİSAYAR

·         8. TABLET BİLGİSAYAR

·         9. AKILLI TELEFON

·         10. AKILLI TELEFON

·         11-20 ARASI DERECEYE GİRENLERE SÜRPRİZ HEDİYELER

Türkiye Geneli ilk 10’a giren Öğrencilere AGD Genel Merkezin vereceği ödüller:

·         1.   6.000 TL

·         2.   4.000 TL

·         3.   3.000 TL

·         4.   2.000 TL

·         5.   Laptop

·         6.  İpad New

·         7.   Cep Telefonu

·         8.   Fotoğraf Makinası

·         9.   MGV Yayınları Ürünleri

·         10.  Özel Kitaplık

 

 SINAV BİLGİLERİ

 

TARİH

Kayıt Tarihleri

20 Ekim – 5 Aralık 2014

Kayıt yapılacak web adresi

www.efendimizinizinde.com adresinden

kayıtlar yapılacak, AGD dernek binasından kitap ve giriş kartları verilecektir.

Sınav Tarihi

20 Aralık 2014 Cumartesi Saat: 11:00

Sonuç Açıklama

31 Aralık 2014 Çarşamba

(Kazımkarabekir Kapalı Spor salonu- Mekke’nin Fethi Gecesi)    

Sınav Sorularının hazırlanacağı kaynak

kitap

Gaye İnsan Hz. Muhammed(sas)

Dr. Mehmet SÜRMELİ

 

Karaman AGD Şube Telefon

0338 212 76 10