Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle düzenlemiş olduğu üniversite tanıtım toplantıları devam ediyor. Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğleden önce kız, öğleden sonra erkek öğrenciler olmak üzere KMÜ’ye ziyarette bulundu.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda 24 Ekim Perşembe günü iki oturum halinde gerçekleştirilen programda Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, öğretmenleri Ersin Korkutan, Abdurrahman Hafızoğlu, Ayhan Tapış, Ferhan Başkurt, Osman Mavi, Ahmet Hebebçi, Kadir Sarıkaya ve Hüseyin Yılmaz eşlik etti.

Tanıtım programının açılışını yapan KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray öğrencilere, üniversitenin fiziki ve idari yapısı ile ilgili slaytlar eşliğinde bilgiler vererek sözü KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta’ya devretti. Daire Başkanı Mevlüt Balta da öğrencilere il dışındaki üniversitelerde eğitim görmenin zorluklarından bahsederek KMÜ’de olmanın avantajlarını anlattı ve öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. 

“PEYGAMBERLERİN MİSYONUNU SÜRDÜRMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, fakülte ve müfredat hakkında bilgiler verdi. Dekan Çalış, ilahiyat fakülteleri ve İslami ilimler fakülteleri arasındaki farklılıklar ve benzerliklere değinerek, temelde iki fakülte arasında hiçbir fark olmadığını, sadece ders yoğunlukları açısından İslami ilimler fakültesinin biraz daha önde olduğunu ifade etti. 

Dekan Çalış, İmam Hatip öğrencilerine hitabında şöyle konuştu: ”Sizler toplumun sadece bugünü değil, aynı zamanda yarınlarısınız. Sizler toplumun sadece bu dünyasını değil, öteki dünyasını da inşa etmekle görevlisiniz. Peygamberlerin toplumdaki yanlışları düzeltmek adına taşıdıkları misyonu, şimdi biz ilim adamları yerine getirmek zorundayız. Sizler de inşallah okuyup bu görevi ve sorumluluğu gelecek nesillere aktaracak ilim adamları olacaksınız.”

İslami ilimler fakültesi mezunlarının iş olanaklarına da değinen Dekan Çalış, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi devlet kurumlarında çalışma alanları bulunduğunu belirtti. 

KMÜ İslami İlimler Fakültesinin 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacak aşamaya gelmesini umduğunu söyleyen Çalış, gayretlerinin ve çalışmalarının bu amaca yönelik olduğunu vurguladı. Öğrencilerin fakülte ve mezun olduktan sonraki süreçle ilgili merak ettikleri soruları da yanıtlayan Dekan Çalış, Karaman Anadolu İmam Hatip öğrencileri ve öğretmenlerine burada olmalarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

AKADEMİK KADRO ÖĞRENCİLERE BÖLÜMLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Dekan Çalış’ın ardından söz alan KMÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Orkun Erkayıran, bölümün 15 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu ve bölüm mezunlarının bu tecrübelerden yararlanmalarının mezun olduktan sonra iş hayatında kendilerine fayda sağlayacağını belirtti. 

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Oya Günler ve Arş. Gör. Emre Arda Erdenk ise sosyoloji bilimi hakkında anlatımda bulunarak, bu bölümü tercih edecek öğrencilere verilecek müfredat hakkında bilgi verdi. Arş. Gör. Günler, sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları ve çalışma alanlarından bahsederek, “Bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin araştırmacı bir ruha sahip olmaları ve mesleği sevmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu. Arş. Gör. Erdenk ise Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine şu anda görmüş oldukları eğitime benzer eğitimlerin kendi bölümlerinde de yer aldığını belirterek, “Sosyoloji temel olarak toplumu inceleyen bir bilim dalıdır. Din de toplumsal bir olgu olduğundan sosyolojinin inceleme alanında bulunur. Sosyoloji bölümünde de din sosyolojisi dersleri var. Bu bakımdan sizin de ilginizi çekecek bir müfredata sahibiz.” şeklinde konuştu. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Arş. Gör. Ebubekir Karaçayır da fakülte hakkında bilgi vererek, “20 yıllık bir deneyimle yeni bir üniversite olmamıza rağmen köklü bir geçmişe sahibiz.” dedi. İİBF bünyesinde bulunan iktisat, işletme ve kamu yönetimi bölümleri hakkında da bilgi aktaran Karaçayır, bu bölümlerin benzer ve farklı yönlerini anlatarak, İİBF mezunlarının mezun olduktan sonraki çalışma alanlarını öğrencilere aktardı. 

Daha sonra Mühendislik Fakültesi akademik kadrosundan Biyomühendislik Bölümü Arş. Gör. Birol Ay, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mehmet Yerlikaya ile Makine Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mehmet Numan Kaya söz alarak Mühendislik Fakültesinin bölümleri hakkında slaytlar eşliğinde öğrencilerin merak ettikleri konulara değindi.

Son olarak söz alan üniversitemiz öğrencilerinden Ertekin Töre kürsüye çıkarak öğrencilere yerleşke içerisindeki sosyal ve kültürel etkinliklerden bahsetti, öğrencilere üniversite hakkındaki görüşlerini ve tecrübelerini anlattı. 

Yapılan sunumların ardından Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yerleşkeyi gezdi. Öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı materyallerin verildiği ve slaytlar eşliğinde sunumların yapıldığı tanıtım toplantısı böylece son buldu.