KARAMAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TÜBİTAK’TA

Bu yıl 44. düzenlenecek olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasına Anadolu İmam Hatip Lisesinden Coğrafya ve Matematik dallarından 2 proje bölge finallerinde yarışmaya davet edildi. 
Yarışmaya gönderilen 1118 proje arasından özgünlük, yaratıcılık, bilimsellik, tutarlılık vb kriterlere göre yapılan değerlendirmeler sonucu 10/B Sınıfı öğrencilerinden Şükrü Çam ve Remzi Sarıoğlan’ın Coğrafya öğretmeni Mustafa Sarıbaş rehberliğinde hazırladıkları Coğrafya projesi ile 11/D sınıf öğrencilerinden Salih Kurt’un Matematik öğretmeni Orhan Ateş rehberliğinde hazırladığı Matematik projesi 25-29 Mart tarihleri arasında Mersin Üniversitesinde yapılacak olan bölge yarışmalarında Karaman’ı temsil edecek.
Okul Müdürü Mehmet Yalvaç; ülkemizin en prestijli proje yarışmalarından birinde Karaman’ı temsil edecek olan 3 projeden 2’sinin Anadolu İmam Hatip Lisesinden olmasının büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, projeleri hazırlayan öğrencilere ve rehberlik yapan öğretmenlere teşekkür ederek, başarıların devamını diledi.