Hayat boyu Öğrenme (LLP) Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik faaliyet alanı kapsamında 2012 yılı teklif çağrısı döneminde alınan 2261 adet proje başvurusu arasında yapılan değerlendirme sonucunda, 320 proje teklifi mevcut bütçe imkanları çerçevesinde Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer  bulunurken, 99 proje teklifi de yedek olarak tespit edilmiştir.

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Kaliteli Bir Dini Eğitimin Avrupa Boyutu”(A Quality Religious Education In Europe Dimension) isimli projesi ile, 98’in üzerinde puan alarak desteklenmeye değer görülmüştür. Karaman’da LDV hareketlilik programında kabul edilen tek  projedir. 

İngilizce öğretmeni Alime Kaya tarafından hazırlanan ve yürütülen  proje ile mesleki eğitim grubuna dahil olan İmam Hatip Lisesi’nde  bulunan öğretmenlerin,  AB ülkelerinde kullanılmakta olan dini eğitim yöntemlerini  ve teknolojilerini araştırarak, ülkemiz kurumlarındaki mevcut uygulamalarla karşılaştırılmalarını ve eksikliklerin  giderilmesi yönünde çalışmalar yapılması  hedeflenmiştir.

Bu bağlamda, Almanya ve Hollanda'da ki  bu kapsamda eğitim veren okullarda  gözlem  yapılması , bu konuda kullanılan yeni teknolojilerin  yerinde incelenmesi,  eğitimci ve yöneticilerin karşılıklı deneyim aktarımları, var olan eksikliklerin ,yanlışlıkların  farkına varmada ve bunlara çözüm üretmede en hızlı ve sağlam yol olarak gözükmektedir. Gözlem amaçlı bu ziyaretler aynı zamanda ülkeler arasındaki bilgi ve kültür alışverişinin sürekli geliştirilmesini amaçlamaktadır .İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden 16 kişi 2013 Nisan ayında Almanya’ya ve Mayıs ayında Hollanda’ya 8’er kişilik iki grup halinde  seyahatlerde  bulunacaklardır.