Karaman’ın eğitim hayatında önemli bir yere sahip olan Karaman Anadolu Lisesi, eğitimde attığı özverili, doğru ve ilkeli adımlarla büyük başarılara imza atmaya bu yıl da devam etti. Bu yıl üniversite sınavına katılan öğrencilerinin %65,62’sini üniversiteye yerleştiren Karaman Anadolu Lisesi’nin bu başarısıyla ilgili olarak Okul Müdürü Hasan Hüseyin Yıldırım, bu başarının altında eğitimin bir emek ve sevgi olduğunu kavrayan bir kadro var diyor.  Öğrencilerinin bu başarısını Karaman adına bir imkân ve fırsat olarak gören Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu başarı her şeyden önce bir birlikteliğin ve samimiyetin ifadesidir. Karaman Anadolu Lisesi idaresiyle, eğitim kadrosuyla ,öğrencileriyle ve velileriyle bir ailedir. Eleştirinin, müzakerenin, uzlaşının ve en önemlisi sevginin olduğu bir aile. Üniversite sınavlarında her yıl olduğu bu yıl da öğrencilerimizin büyük bir bölümü Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin gözde bölümlerine yerleştirmeyi başardık. Bu hayatta başarmaya inanmanın, başarmaya yoğunlaşınca hiçbir engelin ya da zorluğun olamayacağının en somut örneğidir diye düşünüyorum.  Eğitim uzun soluklu bir süreçtir. Bu süreçte azim ve inanç gerekiyor. Bizim öğrencilerimiz işte bu azim ve inançla çalışmaktadır.  Biz onurlu, geleceği gören, küresel düzeyde rekabet edebilecek, bilinçli ve birikimli bir nesil yetiştirmenin gayretindeyiz.  Her şeyden önce öğrenciler kendini okuluna ait hissedebilmeli, ailenin bir parçası olduğunu düşünmelidir.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin okulumuzu daha yüksek ve daha yüce noktalara taşıyacağına olan inancımı yeniliyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Karaman Anadolu Lisesi,  tarihin bu kadim şehrinin alınyazısındaki en anlamlı, güzel cümlelerden biri olacaktır. Okul olarak gururluyuz ve bir kez daha bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum,” dedi.

KARAMAN ANADOLU LİSESİ 2012 YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Sıra No:

Bölümler

Yerleşen
 Öğrenci
Sayısı

1

TIP FAKÜLTESİ

4

2

ECZACILIK

1

3

BESLENME VE DİYETİK

2

 4

HEMŞİRELİK VE SAĞLIK K.YÖN.

10

5

MİMARLIK

4

6

ELEKTRİK-ELEKTRNİK MÜH.

6

7

İNŞAAT MÜH.

9

8

ZİRAAT MÜH.

3

9

VETERENİRLİK

1

10

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

3

11

UZAY BİLİMLERİ MÜH.

1

12

HUKUK FAKÜLTESİ

3

13

SİVİL HAVACILIK

2

14

P.D.R

5

15

ÖĞRETMENLİK

7

16

İKTİSAT- İŞLETME-MALİYE

13

17

KAMU YÖN.-ULUSLARARASI İLİŞ.

3

18

SOSYAL HİZMETLER

3

19

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ

1

20

MADEN MÜHENDİSLİĞİ

1

21

BİYO-MEDİCAL MÜHENDİSLİĞİ

1

22

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜH.

1