İşaret Dili Eğitmeni Mehmet Semiz, yaptığı açıklamada, “Kursa başvuruları dernek binasında yapılmakta. 09.03.2015 son kayıt tarihidir. Kurs 09.03.2015'den itibaren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda başlayacak olup 29.05.2015’de bitecektir, Kursu başarı ile tamamlayanlara Sertifika verilecektir. Karaman İşitme Engelliler Derneği 2005 yılından itibaren faaliyete geçmiştir. İşitme Engelli vatandaşlarımızın eğitimleri, kültürel çalışmaları, sportif aktiviteleri, sağlık problemleri ve sosyal hayata kazandırılmaları için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz.

Benim Annem babamda işitme engellidir, Babam İşitme Engelliler Derneği Başkanlığını yürütmekte, Annem ise Judo ve Atletizm Dalında Türkiye dereceleri almıştır. Türkiye’yi Ele aldığımızda yaklaşık 3,5 milyon işitme engelli birey yaşamaktadır, bu sayı ise matematik hesaplamalara göre 25 kişiden birisinin işitme engelli olduğunu gösterir. İlimizde Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde İşaret Dili Kursları verilmekte ve halkımız bu kurslardan memnun kalmamaktadır bizlerde gelen bu şikâyetler doğrultusunda hem Engelli bireylerimize katkıda bulunulması hem de bu soruna çözüm bulmak amacıyla bu. 

Kursu açmış bulunmaktayız. İşaret Dili kursu açılırken yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz Murat Koca'ya Karaman Belediyesi Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'a Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürümüz Hayati Kısacık'a Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, Reklam Sponsorluğumuzu yürüten Duru Bulgur Yönetimine ve İlimizde yer alan eğitim kurumlarına, kurum ve kuruluş teşkilatlarına teşekkür ederim.

İşaret Dili Tercümanlığı Eğitiminin Amaçları

Gündelik hayatta işitme engelli vatandaşlarımızın toplumda iletişimde ve sorunlarının giderilmesinde yardımcı olmak parmak alfabesini öğrenmeleri, kullanılan işaretlerin ne anlama geldiğini kurabilmelerini amaçlamaktadır.

İşaret Dilinin Anlamı

İşaret Dili, işitme engelliler kendi arasında iletişim kurarken, el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanırken oluşturdukları görsel bir dildir” dedi.