NFK Sosyal Bilimler Lisesi , Okul Aile Birliği Başkanı Durmuş Şıkşık açıklamasında, ‘’Sosyal Bilimler Liselerini kısaca tanıyalım; Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum, Sosyal Bilimler Liseleri sözel ağırlıklı değil Eşit ağırlıklı liselerdir.
Okulumuz ilk mezunlarını geçen yıl verdi. 42 mezunumuzdan 37’si ülkemizin ilk 10 üniversitesine yerleşti. Yerleştirme oranımız %90 Karaman’da yerleştirmede 1. Sıradayız. Elbette bu başarı tesadüfi bir başarı değil; hedeflenmiş bir başarıdır. Bu başarının arkasında güçlü, dinamik, genç bir kadro vardır.
İLK MEZUNLARIMIZIN KAZANDIKLARI BÖLÜMLER ( 2014-2015)
6 HUKUK FAKÜLTESİ,
4 REHBERRLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK,
3 MÜHENDİSLİK,
5 İŞLETME, 1 TARİH, 1 COĞRAFYA, 1 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ, 3 SOSYAL HİZMETLER, 2 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ, 1 ULUSLARARASI İLİŞKİLER, 3 İLAHİYAT FAKÜLTESİ, 2 ZİHİNSEL ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ, 1 PSİKOLOJİ, 1 ÇOCUK GELİŞİMİ, 1 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ, 1 EKONEMİ VE FİNANSMAN, 1 SPOR YÖNETİCİLİĞİ
 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 31 kişi mezun olup, bunlardan 29 kişi LYS tercihi yaparak 27 si bir yükseköğretim Kurumuna yerleşmiştir. Bu yıl yerleştirme oranımız %93 ‘ün üzerinde oldu.
 İKİNCİ MEZUNLARIMIZIN KAZANDIKLARI BÖLÜMLER ( 2015-2016)
6-HUKUK ( Ankara Üniversitesi, İstanbul, Erzurum Atatürk)
4-PDR ( Erciyes Üniversitesi, Ankara, Trabzon Karadeniz Teknik, Konya Necmettin)
3-PSİKOLOJİ (Hacettepe, Konya, Antalya Akdeniz)
2-MALİYE ( Bursa Uludağ, Ankara)
3-ÖZEL EĞİTİM ( Ankara, Hacettepe, Aydın Adnan Menderes)
2-SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ( Eskişehir Anadolu, Kastamonu)
3-SOSYAL HİZMETLER  ( Ege, Eskişehir, Aydın)
1-TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ( Antalya Akdeniz)
1-İLAHİYAT (İstanbul Marmara)
1-KAMU YÖNETİMİ ( Konya)
1-ADALET ( Konya Necmettin Erbakan)
 Hazırlık+4 Yıl: bizim okullarımızın 5 yıl olması, gönlünden SBL tercihi geçen veliler ve öğrenciler için geri adım atmaya neden olabiliyor. Bunun yanında hazırlık sınıfını kayıp görmeyen veli/öğrenci sayısı oldukça fazla. Yalnız buradaki bir senenin nasıl değerlendirildiği çok önemli bir noktadır. Uluslararası Bakalorya Programı (IB) uygulama vardır bu okullarda
10. ve 11. Sınıflarda Uluslararası Bakalorya Programını uygulayan okullarda ( İstanbul ve Ankara SBL) Matematik ve Fen Bilimleri dersleri İngilizce olarak okur ve bu programdan 2. bir diploma alarak Avrupa ülkelerinde yaklaşık 4000 üniversitede sınavsız ve istediği bir bölümde okuma imkânı elde eder.
Matematik olmasaydı iyiydi ama?: Sosyal Bilimler Liselerinde matematiğin ne kadar önemli olduğunu sonradan öğrenenler olabiliyor, nadiren de olsa. Hukuk, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümlere eşit ağırlıkla (TM) öğrenci alındığından hareketle, bu liselerde matematiğin önemli bir ders olduğunu kestirmek gerekiyor. O yüzden matematikten kaçıyorsanız SBL’ler doğru tercih değildir.
Bilim projeleri, sempozyumlar, çalıştaylar : SBL'lerde, öğrencilere  çok heyecanlandıran kazanımlar, öğrencilerin bilimsel, kültürel, sosyal faaliyetlere katılım oranı ve kalitesi. Bugün TÜBİTAK gibi, ulusal yarışmalarda SBL öğrencileri harika işler çıkarıyorlar. Belki üniversitede okuyup buna benzer atmosferleri solumamış milyonlarca öğrenci var.
Sonuçta; SBL'lerde okumak isteyen öğrencilerin gönlünde, hukuk, uluslararası ilişkiler, Basın Yayın, Siyasal bilimleri, Psikolojik Danışmanlık, kamu yönetimi, iktisat, işletme,  (TM) alanı ile alan tüm bölümler, öğretmenlikler ve en önemlisi ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak yatıyorsa SBL doğru tercihiniz olacaktır.’’ dedi.