Karaman Gençlik Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Türk Telekom Müdürü Mehmet Olcar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Osman Selçuk Akbaş, Kazım Karabekir İlçe Müdürü Cavit Bardak ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Katılımın yüksek olduğu konferansta Çözüm Tasarım Danışmanı Dinçer Kalaçöğrencilerle bir araya geldi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Ticaret İl Müdürü Arı;” Öncelikle değerli katılımcılarımız ile böylesine güzel bir ortamda buluşmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirmek istiyorum. Günlük hayatımızda artık neredeyse sürekli iç içe olduğumuz teknoloji kavramını değerli Çözüm Tasarım Danışmanımız Dinçer Kalaç’tan dinleme şansını hep birlikte yakalamış bulunmaktayız. Özellikle ileride bilişim sektöründe ilerlemek ve kariyer yapmak isteyen genç arkadaşlarımız için böyle bir konferansın büyük bir şans olduğunu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen konferansta, Bilgi Güvenliği Tanımı, Bilgisayar ve Erişim Güvenliği, Siber Tehditler ve Bu Tehditlerden Korunma Yöntemleri, İnternet ve Ağ Güvenliği gibi konular ele alındı.
Türkiye artık bilişim sektörüne ilginin giderek arttığını belirten Kalaç;” Ülkemizde artık birçok iş yeri kamu kurum ve kuruluşları teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgilerini bilgisayar ortamında saklamaktadırlar. Buda bilgi güvenliği konusunu ön plana çıkarmaktadır” dedi.
“Teknolojiyi Tüketen Değil, Üreten Bir Nesil Olalım”
Türkiye'de bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletleri kullanmanın 8 ve 10’lu yaşlara indiğini belirten Kalaç ;” Teknoloji ile artık daha çok iç içeyiz. Küçük yada büyük her yaştan insanın hayatında teknolojinin izlerini görmek mümkün. Sizler, geleceğimizin teminatı gençler olarak ülkemizi daha güzel yerlere taşımak adına tüketen değil daha fazla çalışarak üreten bir nesil olma yolunda ilerlemelisiniz. Eğer bilişim sektöründe ilerlemek ve kariyer yapmak istiyorsanız kişisel projeler yapın ve teknoloji ile ilgili her şeye katılın” diye konuştu.
Bilişim saldırılarına da değinen Kalaç, "Bilişim sistemlerine yapılan saldırı eylemlerinin genellikle macera arayan bilgisayar kullanıcıları tarafından, bilinmeyeni keşfetme arzusuyla aşırı merak nedeniyle gerçekleştirdiklerini belirtti.
Konferans, Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı’nın, Çözüm Tasarım Danışmanı Dinçer Kalaç’a isminin yazılı olduğu Ebru Tablosunu takdimlerinin ardından sona erdi.