2014-2015 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi sona erdi. Öğrencilerde bugün karne alma telaşı vardı. Karnesini alan öğrenciler sevinçliydi. Ancak öğrenciler kadar engelli öğrencilerde bugün karne sevincine ortak oldular. Karaman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulunda 5 ay boyunca, başta öz bakım eğitimi olmak üzere değişik beceriler öğrenen engelli öğrenciler, diğer arkadaşları gibi karne sevinci yaşadılar. Okul Müdürü Barboras Orman, öğrencilerle tek tek ilgilenerek karnelerini verirken, sınıf öğretmenleri de 5 aylık çabalarının başarı ile sonuçlanmasının memnuniyetiyle öğrencilere karnelerini verdiler. Konuşmakta güçlük çeken minikler, sevinçlerini hareketleri ile gösterirken, zor da olsa konuşabilenler ise mutluluklarını ve tatilde neler yapacaklarını anlattılar.

Karaman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Barboras Orman, Öğretmenlerle birlikte özveri ile çalıştıklarını dile getirerek ''Çocuklarımıza karne dağıtımını yaptık. 2 haftalık güzel bir tatil geçirecekler. Öğretmenlerimizle birlikte biz gerekli çalışmalarımızı yaptık. Tatilde kendileri dinlenecekler. İkinci döneme daha iyi başlayacaklar'' dedi.

Engelli öğrencilerde karne aldıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Karnesini alan engelli öğrenciler ise evlerinin yolunu tuttu.

Necati ERMİŞ