Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi; anne babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olmak, velilerine çocuklarının karşılaşabileceği sorunları anlatmak ve bu sorunlara çözüm üretme noktasında paylaşımda bulunmak, anne babaların çocuklarına istenilen davranış ve alışkanlıkları kazandırabilmelerine katkıda bulunmak gibi amaçlar taşıyan “Evin Okul’a Yakınlaşması ve Değişen Anne ve Baba Rolleri” projesi hakkında velilerini bilgilendirmeye de yönelik tanıtım programı gerçekleştirdi.
Programa okul yöneticileri ve öğretmenleri ile öğrenci velileri katıldı.
Programda KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şimşir tarafından “Hz. Peygamber Örnekliğinde Din Eğitiminin Önemi” isimli konferans verildi.  
Şimşir konuşmasında; Din eğitiminin ciddiyetle ele alınması gereken bir konu olduğunu, toplum olarak bu alana yönelecek evlatlarımıza iyi hedefler sunabilmemiz gerektiğini vurguladı. İmam Hatiplerin din eğitimi konusunda önemli bir misyonu ifa ettiğini söyledi.
Program, Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Kulübü öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Daha sonra, Okul Müdürü Mehmet Yalvaç tarafından okullarında uygulanacak olan “Evin Okul’a Yakınlaşması ve Değişen Anne ve Baba Rolleri” projesi hakkında katılımcılara bilgi verildi. Uygulama esasları hakkında velilerle istişareler yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde projenin, velilerin tercih etmiş oldukları konular doğrultusunda sürdürülmesi kararlaştırıldı.
Gerek programa ilginin yoğun olması ve gerekse programın içeriğinin,  katılımcılar nezdinde büyük bir memnuniyete vesile olduğu görüldü.  Programı düzenleyenlere teşekkür edilerek, tekrarı konusunda temenniler ifade edildi.  Yalvaç; katılımlarından dolayı velilere ve velilerin yoğun katılımına özverili çalışmaları ile destek olan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.