Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışması düzenliyor. Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerelleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak için düzenlenen yarışmaya 14-29 yaş arası gençler, 3 Ocak - 28 Mart 2014 tarihleri arasında başvurabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışması için tanıtımlar Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Liderleri tarafından aralıksız devam ediyor.  Karaman’da okulları bir bir gezen Gençlik Liderleri öğrencilerle bir araya gelerek “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasının tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması kapsamında Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi, Larende Anadolu Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Bifa Ortaokulu ve Özel Başarı Koleji Gençlik Liderleri tarafından gezilerek tanıtımlar yapıldı. Okullarda yapılan tanıtımlar esnasından Gençlik Liderleri tarafından öğrencilere ecdadlarından, dedelerinden gençlere gelen mektuplar okundu.

Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış Harekâtı konularında 11-29 yaş arası gençlerin katıldığı yarışmada dereceye giren gençlere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ultrabook, Laptop, Akıllı Telefon ve Bakanlık Kitap Seti hediye edilecek.

Bunun yanı sıra yeni açılacak Gençlik Merkezi için öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek ve gençlerin neler istediğini tespit etmek amacıyla gençlik liderlerince hazırlanan anketler öğrencilere dağıtılarak yeni Gençlik Merkezinin yeri ve yapılacak olan projeler hakkında öğrencilere bilgi verildi.