Fatih projesi kapsamında 9.sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı devam ediyor. İlimizde pilot okul seçilen Toki Anadolu Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve İrfan Ataseven Fen Lisesi 9.sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. 


Toki Anadolu Lisesinde yapılan tablet dağıtım törenine Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,  Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, Müdür yardımcısı Selmani Karaçam, Şube müdürleri Zeki Tuman, Abdurrahman Kurt ve okul idarecileri katıldı.


İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuyla İlgili yaptığı açıklamasında ; “  Fatih Projesi kapsamında ilimizde dağılımı yapılan tablet bilgisayarlar pilot lise kapsamında Toki Anadolu Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İrfan Ataseven Fen Lisesi 9.sınıf öğrencilerine verildi. Bugüne kadar 24 okulumuzda 548 dersliğe etkileşimli tahta ve çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamerası ve 3 okulumuzda ise 767 tablet bilgisayar dağıtıldı. Bugün ise öğrencilerimize 1274 tablet bilgisayar dağıtılacaktır.  Öğrencilerimize dağıttığımız bilgisayar tabletleri eğitim gereksinimlerini fazlasıyla karşılayacak düzeydedir. Sınıflarda akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağından dolayı dersin işlenişi de etkileşimli olacak ve ayrıca tablet bilgisayarın içinde özel olarak geliştirilen z-kitap ile öğrencilerimiz, tüm dersleri tablet bilgisayara yüklenen programla takip edebilecek, kırtasiye ve defter yükünden, tüm derslerin kitaplarından ve yardımcı kitaplarının ağırlığından da kurtaracaktır. 9.sınıf öğrencilerimize dağıtılan bu tabletlerin eğitim-öğretime şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum “ dedi.
   

Vali Murat Koca,
tablet bilgisayarların öğrencilerin derslerine olumlu katkıda bulunması temennisinde bulunarak, şunları söyledi ; “ Bizim zamanımızda bu tür teknolojik aletler yoktu. Öğrencilerimiz bu yönden çok şanslıdırlar. Sizden bu teknolojinin kıymetini bilmenizi istiyorum. Bu anlamda devletimizin yürürlüğe koyduğu Fatih Projesi büyük önem arz ediyor. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtılıyor. Eskinin kara tahtası ve tebeşir tozu ile yapılan eğitimin yanında teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı bu girişim gerek ilimizde gerekse ülkemizin tamamında eğitimi ileri düzeye çıkaracaktır. Bundan sonra bilgiye ulaşma konusunda zorluk çekilmeyecek, her türlü bilgiye ulaşma bugünden itibaren parmaklarımızın ucunda olacak” dedi. 

Vali Murat Koca, tablet dağıtımından sonra Matematik Öğretmeni Kuddüsi Canevi’nin uygulamalı dersini dinledi. Dersten sonra öğretmenler odasına geçen Vali Koca öğretmenlerle bir süre sohbet etti.