Anafen öğrencilerinin katıldığı seminer Sabah Dershanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.  Karaman TDP Şube Müdürlüğü Personeli Savaş Ballı, öğrencilerin evde, okulda ve daha farklı yerlerde suçtan, kötü alışkanlıktan zarar görmemeleri için gerekli uyarıları ve hatırlatmaları örneklerle anlattı. Ballı, genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkatleri çekerek “Bunu sağlamanın temel yöntemlerinden birisi de, Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin yaşama geçirilmesidir.” dedi. 

Ballı, genel anlamda polislik faaliyetleri olarak isimlendirilen bu hizmetler kapsamında, suçla mücadeleyi etkin kılmanın ve güvenli bir ortamı sağlamanın, güvenlik hizmetlerine toplumun katılımı ve desteğiyle mümkün olacağını belirterek, öğrencilerden ve ailelerinden atılan her adımda bilinçli olmaları istedi.

Sabah Dershanesi Anafen Şubesi Müdür Yardımcısı Oruç Akbaba da seminer sonrası yaptığı açıklamada öğrencileri ile sadece ders yönüyle ilgilenmediklerini belirterek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyerek hayattaki olaylara karşı daha duyarlı bireyler olması yönünde çalışmalarının da olduğunu söyledi.Akbaba, güvenlik seminerini öğrencilerini daha bilinçli bir şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak için düzenlediklerini belirterek, değişik programları yıl boyunca yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.