Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde ‘Vatan ve Vatanseverlik’ konulu konferans düzenlendi. Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinin davetiyle Karaman'a gelen Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda öğrencilere hitap etti.

“Sizlerin sayesinde gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak”

Konferansını vermek üzere sahneye gelen Abdurrahman Dilipak, tarihsel gelişmeler ve günümüzde yaşanan olaylarla ilgili örnekler sunarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Kültür ve medeniyet anlamında Batılılara göre çok daha zengin bir toplum olduğumuzu söyleyen Dilipak, “Bütün dünya Batı’yı örnek alsa da sizler bu gidişata karşı duracaksınız. Çünkü sizler dünya üzerindeki en zengin potansiyele sahip ülke olan Türkiye’de yaşıyorsunuz. Bu toprakları vatan yapan üzerinde yaşayan insanların yürekleri ve beyinleridir. Yeni bir dünya kuruluyor artık ve her şey çok daha güzel, çok daha farklı olacak. Geçmişimizi bilerek gelecek hayalimizi yeniden temellendirmeliyiz. Çok okumalı ve çok düşünmeliyiz. Akıl yürütmemiz ve ezberden uzak durmamız gerekiyor. Bilgisayarın size verdikleriyle yetinmeyip bilgisayarı üretecek zekâya sahip olmalısınız.” dedi.

Gazeteci-Yazar Dilipak, 15 Temmuz Darbe Girişiminde yaşanan olaylarla ilgili de düşüncelerini paylaşarak, “Ülkemiz, dost bildiği hainlere karşı büyük bir tehlike atlattı. Ülkemiz üzerinde oynanan çok farklı oyunlar vardı. Fakat milletimiz milli birlik ve beraberlik içerisinde dik durarak bu oyunları bozdu. Hiç kimsenin dünyada olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkı ve lüksü yok. Sizler de ülkemizin gelecek nesilleri olarak tarihimizi ve yaşadıklarımızı iyi süzmeli, kendinizi bu olan bitene göre şekillendirmelisiniz. Sizlerin sayesinde gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.