Karaman’da öğrenciler ve öğretmenler 3 ay süren yaz tatilinin ardından bugün, 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim dönemine başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Haftası açılış kutlamasını Ayrancı’da başlattı.
Karaman’da 353 Okulda 49.341 öğrenci bugün 8 aylık ders yılı için ders başı yaptı. Gazi İlkokulunda yeni eğitim yılının ilk gününde okula başlayan öğrenciler heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı.
26 sınıfta 700’a yakın öğrencisi ile 2013-2014 Eğitim Öğretim sezonuna merhaba diyen Gazi İlkokulunda, ders zilinin çalması ile birlikte yeni sezonun ders kitapları ilk günden dağıtıldı. 
Okula yeni başlayan minikler ve üst sınıf öğrenciler okulda sınıfları doldurdu. Miniklerdeki okuldaki ilk gün sendromu atmak için velilerde çocuklarına yardımcı oldu. Dağıtılan ilk kitaplardan velilerde çocuklarına eşlik ederek ilk gün motivasyonuna yardımcı oldu. Daha üst sınıflardaki öğrenciler de yaz tatili ile uzak kaldığı arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğu ile yüzleri güldü. 
EĞİTİM MARATONU
Öte yandan bu yıl öğrencileri önemli bir değişiklik bekliyor. Yeni ortaöğretime geçiş sistemiyle 8’inci sınıfta başlayan öğrenciler, liselere yerleşebilmek için 6 temel dersten her dönem 6 merkezi sınava girecek. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dil derslerinden ilk sınav kasım ayının son haftasında yapılacak. İkinci dönem ortak sınavlar ise nisan ayının son haftasında olacak.
Yeni dönemle birlikte maratona başlayan öğrenciler, 24 Ocak 2014 Cuma günü iki haftalık mola verecek. 27 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatilini yapan öğrenciler için ikinci dönemin ilk zili 10 Şubat Pazartesi günü çalacak. 13 Haziran Cuma günü de yaz tatiline girilecek.