Karaman Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay basın açıklamasında bulundu. Habercilerle kahvaltıda buluşan Başkan TOKTAY,  gerçekleştirdikleri okul projesi hakkında bilgi verdi. 
 
Yapılacak olan okul için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğini istediklerini söyleyen Mustafa Toktay TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştüklerini, 29 Ocak’tan beri yapılan girişimlerle Kırbağı Mahallesi’nde tam teşekküllü şekilde, 12 yatakhanesi, laboratuarıyla 16 derslik 300 öğrenci kapasitesiyle, önümüzdeki dönem okul açılışına yetiştirmesi planlanan Fen Lisesi projesinin, Türkiye’de Rize’den sonra Karaman’da ikincisini hayata geçirileceğini söyledi. Toktay;''30.074 metrekarelik alanı kapsayan projenin inşaatına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlanacaktır. Fen Lisesi için tahsis edilen arsanın bize verilmesinde emeği geçen Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’a, Karaman Defterdarı Necmettin Heper’e, milletvekillerimize, valiliğe, belediyeye çok teşekkür ediyorum. Ve yine Esat Toklu’ya da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum, bu projenin Karaman’da gerçekleşmesinde çaba göstermiş çok büyük katkı sağlamıştır. 
Emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' dedi. Yapılacak fen lisesinin 300 öğrencili kapisetesinin yanında yemekhaneli, kız-erkek yurt binaları, büyük tüp spor salonum ve 10 daireli öğretmenler için lojman yapılacağı öğrenildi.