Karaman’da bir ilk gerçekleştirilerek ortaokullar arası Matematik Olimpiyatları gerçekleştirildi.

Final sınavı Karaman İrfan Ataseven Fen Lisesinde yapıldı. Sınav öncesi düzenlenen açılış programında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı H.Hüseyin Oduncu, Şube Müdürleri Haşim Tunca, Yavuz Selimoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler hazır bulundu.

Okul Müdürü Mesut Okur , okullarına gelen öğrencilere hoş geldin diyerek yapılacak sınavda başarılar diledi. Okur,  Şampiyonanın okullarındaki matematik zümresinin öncülüğü ile başladığını, kaydederken, sınava  gelen öğrencilerin okullarını da yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti. Okur ‘’Okulumuzdan mezun olup ta 4-5 tane Aselsan’da, hatta Roketsan’da çalışan öğrencilerimiz var. Çalışırsanız her şey çok kolay gelecektir. Okulumuza hoş geldiniz, sınav da başarılar diliyorum dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca yaptığı konuşmada ise;’’ 20 Mart 2013 Günü Karaman’da ki 62 ortaokulunda okuyan 3592 öğrencimizden 52 kişi finale kaldı. O yarışmanın da birincisi 477.689 puanla Gevher Hatun İlköğretim Okulu Öğrencisi Burak Bilgin oldu.  3180 öğrenci artıda kaldı. 400 e yakın öğrenci de ekside kaldı. Amacımız öğrencilerimizin net ortalamasını artırmak değildir. Amacımız matematik, geometri derslerinin yapılamaz korkusunu ortadan kaldırmak, ön yargıları kırmaktır. Birinci sınavda bunu kırdığımızı inanıyorum,’’ diyerek öğrencilere de başarılar diledi.

Tören sonrası öğretmenlerin gözetmenliğinde sınav salonuna geçildi.