2013 Yüksek Öğretime Geçiş sınavı (YGS) puan ortalamasına göre Karaman’ın 10. sırada yer alması eğitim camiasında memnuniyet ve sevinçle karşılandı.
Sonuçların yayınlanmasından sonra bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Karaman’ın  YGS de yakaladığı bu başarıdan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müdürü Sultanoğlu : “İlimiz YGS Sınavında en başarılı 10 il arasında yer aldı. Bu tablo bizleri memnun etmiş, heyecan ve çalışma şevkimizi artırmıştır. Bu başarıda emeği geçen sayın Valimize, Vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, İl, İlçe Milli Eğitim yöneticilerimize, okul, kurum yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize,  dershane çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarımıza, eğitime destek veren hayırseverlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza milli eğitim camiası adına teşekkür ederiz.” dedi

Karaman’ın ilk sıralara yükselmesinde daha önceden yapılan çalışmaların katkısının  büyük olduğunu belirten Sultanoğlu, bu başarının kalıcı ve sürdürülebilir olması için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf edeceklerini bildirdi.

Sultanoğlu:  “Akademik olarak elde ettiğimiz sonuç, göğsümüzü kabartmıştır. Bu başarıyı sosyal yönü gelişmiş, toplumun sorunlarına duyarlı, ailesine ve ülkesine faydalı erdemli davranışları kazanmış gençler yetiştirerek taçlandırmak istiyoruz. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde bütün paydaşlarımızın katkısını önemsiyoruz.  Nihai hedefe ulaşmak için öğretmen ve okul yöneticilerinin büyük çaba göstereceğine olan inancım tamdır.

Bu başarının sahibi öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki sınavlarında başarılar diliyorum.” dedi.