Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Avrupa Gönüllü Hizmeti projeleri yürütmesine olanak sağlayan akredite başvurusu, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2017 yılı Ocak ayında kabul edilmişti. Bu durumda Karaman Gençlik Kulübü Derneği, 18-30 yaş arasındaki gençleri Avrupa’ya 2 ila 12 ay arasında proje kapsamında “Gönderen Kuruluş”, Karaman’da gönüllü gençlere ev sahipliği yapmasını sağlayan “Ev sahibi Kuruluş” ve bu kapsamda projeler yazmaya ve yürütmeye “Koordinatör” olarak yetkili kılınmıştır.
Çalışmalarına ara vermeden devam eden Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Erasmus-Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında ilk projesi kabul edilmiş olup, Polonya’da gerçekleşiyor. Karamanlı Cengiz Canbolat, Polonya’daki Foundation of Social Change “Creative” isimli kuruluşun ev sahipliğinde, “Avrupa’da Gönüllü Ol” isimli Erasmus AGH(Avrupa Gönüllü Hizmeti) projesi kapsamında, Nisan 2018’e kadar (1 yıl boyunca) dezavantajlı çocukların sosyal entegrasyonunu sağlayan etkinliklere dahil olarak Polonya’da kalacaktır. 

AGH-Avrupa Gönüllü Hizmeti, (EVS - European Voluntary Service), 18-30 yaş arası gençlerin tercihen Avrupa ülkelerinden birinde 2-12 ay süreyle kamu yararına projelerde gönüllü olarak çalışmasını ve bu yolla kendini geliştirmesini, Avrupalılık bilincini edinmesini amaçlayan bir Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı'dır.

Karaman’ın uluslararası ilk ve tek gençlik kuruluşu olan Karaman Gençlik Kulübü Derneği, 2017 yılı içerisinde de gençleri proje kapsamında yurtdışına göndermeye ve Karaman’da proje kapsamında ağırlamaya devam edecektir.