Bütçem, harcamalarım, birikimim ve borçlarım gibi kişisel bütçe yönetimine ilişkin konuların pek çok farklı örnekle aktarıldığı “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimine 30 kişi katıldı.

Türkiye’de finansal okuryazarlık alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin eğitimleri Türkiye’nin 81 ilinde sürüyor. Proje kapsamında Karaman Bifa Anadolu Lisesin’de düzenlenen eğitime 30 kişi katıldı.

Liseli öğrencilere verilen eğitimde, gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma, finansal hak ve yükümlülükler konuları işlendi.

“Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi hakkında bilgi veren Eğitmen Sinan Çınardal, Karaman’da gençlerin finansal bilincini geliştirmek adına eğitimlerin devam edeceğini belirterek, şunları aktardı;

““Paramı Yönetebiliyorum”, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile 15 – 30 yaş arası gençlere, kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler sunuluyor ve gençler arasında finansal bilinci geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedefleniyor. Akran eğitim modeline dayanan proje kapsamında eğitimler 81 ilde, 1137 gönüllü genç eğitmen tarafından veriliyor. www.paramiyonetebiliyorum.net adresinden sağlanan online eğitimlerle birlikte proje başlangıcından bu zamana kadar 250 bin genç Paramı Yönetebiliyorum eğitimi aldı.”