Karyurtder adına açıklama yapan dernek başkanı Ali İmran Aksu'nun basın açıklaması şöyle: 

HERKES HADDİNİ BİLSİN !

"Hayal dünyasında yaşayan ‘KIRGIN ÇİÇEKLER’ dizisi yapımcısı NTC MEDYA ekibi; toplumun en kırılgan kurumu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının logosunu kullanarak devlet koruması altında kalan kız kardeşlerimizi alay konusu yapmıştır.
Hakkı ve adaleti savunan yurt çocukları tahrik edilip saldırgan kişiler olarak gösterilmekte ve vahşiler olarak nitelenmektedir.Aile terbiyesi almamış olmakla suçlanan yurt çocuklarının her türlü kötü hasleti içlerinde barındırdıklarına vurgu yapılmaktadır.İnsan olmanın ötesinde gösterilen yurt kızlarının giydiği kıyafetlerle de dalga geçilmekte; devlet ise çocuklarına bakamayacak ve onları savunamayacak kadar aciz gösterilmektedir.Yurt çocuklarını her türlü kullanılabilir potansiyel olarak gösteren dizi; kurumlarda kalan kızlar hakkında ‘’BEKARETSİZLİK’’ şüphesi oluşturarak, kurumumuzu ve kızlarımızı damgalamıştır.
‘’Reyting uğruna yurt çocuklarını hayasızlıkla suçlayan, kızlarımızı damgalı gösteren zihniyete yazıklar olsun’’ EDEP YAHU EDEP !
Burada asıl eleştirilmesi gereken yurt çocukları değil, yurt çocuklarına karşı bu tabloyu oluşturan zihniyettir.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını göreve davet ediyoruz.Bizim kardeşlerimiz reyting malzemesi değildir. Üzerimize lekeçalıpta ‘burası kirlenmiş’ diyemez kimse! Her kişi, kurum ve kuruluş haddini bilmeli. Bu tür uygulamalar derhal yayından kaldırılmalıdır.
LÜTFEN, KORUMA GÖREVİNİ ÜSTLENEN DEVLETİN İTİBARINA ve  KORUMA ALTINA ALDIĞIN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIK !!!
KARYURTDER olarak kardeşlerimize sahip çıkıyoruz; sahip çıkmaya da devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."