Yarınların kitap okuyan, bilinçli nesillerini yetiştirmek için geçtiğimiz ay İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan “Okuma Zamanı” adlı proje etkinlikleri kapsamında kasım ayı Kitap Kurtları belli oldu.

Bir ay boyunca okunan kitaplar ve sayfa sayıları ilimiz öğrenci ve öğretmenleri ile okuma formlarına işlendi. Öğrencilerin okuma istatistikleri belirlenerek öğretmenler tarafından sınıf birincileri ve okul birincileri tespit edildi. İl Müdürlüğüne gönderilen kitap okuma bilgileriyle sınıflar bazında il birincileri belirlenerek  ilimizin en çok kitap okuyan öğrencileri www.okumazamani.org sitesinde duyuruldu.

“Okunan her satır, her cümle hem mazimize hem de istikbalimize doğru attığımız bir adımdır.” diyerek başlangıcı yapılan proje yıl boyu sürdürülecek etkinliklerle devam edecek. İl ve ilçelerde yapılan çeşitli kitap okuma faaliyetleriyle toplumsal farkındalığı artırma çalışmaları sürüyor. Bu noktada okulların ve Karaman halkının gençlerimizin daha çok kitapla buluşmalarını sağlayacak organizasyonlar üstlenmeleri, hedeflenen kazanımlara ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Kasım ayı sonuçları hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu “İlk ay itibariyle iyi sonuçlar aldık. Gelecek aylarda  kitap okuma oranlarının giderek artacağı inancındayım. Geleceğimizin varisleri olan öğrencilerimizi donanımlı yetişmelerine imkan sağlayacak nitelikli kitaplarla buluşturmalıyız. Bu sayede çocuklarımız geçmişimizde de yer alan bilgi gücünün farkına vararak geleceğimizi imar edeceklerdir.” dedi.

İl Müdürü Sultanoğlu konuşmasının devamında projenin iyi insan yetiştirmeye önemli katkı sağlayacağını belirterek “Biz okuma meselesini hallettiğimizde eğitimde birçok şeyi tamamlamış olacağız. Bizim amacımız ilk önce Fen Lisesi kazandırmak, doktor, mühendis yetiştirmek değil; önce iyi insan yetiştirmektir. Bu iyi insanlar arasından doktorlar, mühendisler, hakimler çıkacaktır.” diyerek konuşmasına son verdi.