Karaman eğitimci iş adamı, Tekin Kolejleri sahibi, Fatih Tekin, kendisinin de bir imam hatip'li olarak ilimizde gençliğe yön veren bu tür yarışmalara tam destek verdiğini belirterek, “Geçen yıl düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi” kitabından siyer yarışmasında olduğu gibi bu yıl da Kuran'ı Kerim'in meali yarışmasını destekliyoruz. Cennete Giden Yolda Size Dostluk Eden Organizasyon'un 65 ülkede gerçekleşiyor ve birbirinden değerli ödülleri var, Onlarca dereceye giren yarışmacılara Umre ve para ödülü veriliyor. Geçtiğimiz senelerde düzenlenen yarışmalarda, onlarca kişiye Umre ödülleri, para ödülleri, tabletler, bisikletler verildi.” dedi.

“Kuran'ı Kerim'in meali yarışmasında amacımız, okuyan, anlayan ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır. Özel Tekin lisesinden 50, Özel Tekin Etüt Merkezinden 30 öğrencimiz ve halkımızdan 20 kişi Tekin Eğitim Kurumları desteği ile yarışmaya katılacaktır.” diyen Tekin, 2017 / 2018 eğitim öğretim döneminde de yeni binalarında hizmet verecekleri Tekin Anasınıfı, Tekin İlkokulu, Tekin Ortaokulu, Tekin Anadolu Lisesi öğrencilerinin de Ufka Yolculuğa hazır olduklarını dile getirdi.

26 Mart'ta gerçekleşecek yarışmanın son başvuru tarihinin 19 Şubat Pazar olduğunu belirten Tekin, www.ufkayolculuk.com’dan isteyenlerin başvuruların gerçekleştirebileceğini söyledi.