Ermenek’te Okuma Zamanı
İlimiz genelinde kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla düzenlenen “Okuma Zamanı” adlı proje kapsamında Ermenek kamu kurumları çalışanları tarafından gerçekleştirilen kitap toplama kampanyası, Kaymakamlık çalışanlarınca yapılan kitap bağışı ile başladı.

Kaymakamlık çalışanları tarafından alınan kitaplar Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör tarafından Gökçekent İlkokul Müdürü Ramazan Ertilav’a teslim edildi. Öğrencilerimize kitap okumanın faydaları hakkında nasihat eden Kaymakam Eyyüp Güngör öğrencilerden daha fazla kitap okuma konusunda söz aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gökçekent İlkokul ve Ortaokul öğretmenleri, Kaymakamlık çalışanlarına kitap bağışı nedeni ile öğrenciler adına teşekkürlerini sundular.

Ayrıca Tapu Müdürlüğü olarak sosyal medya ortamında başlatılan kitap toplama kampanyası ile toplanan kitaplar ve kütüphane için temin edilen dolaplar, okul ve yurt öğrencilerinin kullanımı için Ermenek Tapu Müdürü Alphan Akman’ın okul ziyareti ile Hasan Kalan Anadolu Lisesi’ne teslim edildi.

Bunun yanında “Garabet” adlı kitabını geçtiğimiz ay okuyucuların beğenisine sunan Ermenek Yukarıçağlar İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Harun Kanar,  “Bugünün insanı olabilmek ve çağa ayak uydurabilmek için kitap okumak şart.” diyerek kitabıyla projeye destek oldu. İlhamını Ermenek’in güzelliğinden alan Kanar, ilk kitabı olan “Garabet” isimli romanında okuyucuya bir Leyla ile Mecnun hikâyesi vaat ediyor.