YERLİ MALI HAFTASINDA FARKLI BİR ETKİNLİK
Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası İlimiz Mehmet Çavaş İlkokulunda farklı bir etkinlikle kutlandı.

Okul, ve öğrenci ailelerinin işbirliği ile okul avlusuna kurulan kazanlarda bulgur kaynatılarak öğrenci ve velilere ikram edildi. Yine okul öğrencileri öğretmenleri ile beraber okul yakınına kurulan salı pazarına giderek mevsimlik meyvelerden  alarak öğleden sonra gerçekleştirilen yerli malı kutlama programında pazardan aldıkları taze meyveleri arkadaşları ile birlikte tükettiler.

Yerli malı haftasının yanlış anlaşıldığını dile getiren Okul Müdürü Mustafa Doğan; "Öğrencilerimiz yerli malını, kola, cips vb. sağlığa hiç de yararlı olmayan yiyeceklerin tüketilerek tamamen yeme içme etkinliği olarak algılandığını, halbuki tamamen doğal olarak kendi yerli üretimimiz olan tahıllar ve meyvelerin öneminin vurgulanması için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik, katkılarından dolayı velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz'' diye de belirtti.