Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Necmettin Şeker, kırk yaşında bir çocuk babası olarak, üniversiteyi birincilikle bitirdi.

ERÜ Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen Tarih Bölümü mezuniyet törenine, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Şahin, bölüm öğretim üyeleri ve görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, bir çocuk babası ve kırk yaşında üniversite mezunu olan Necmettin Şeker, öğrenciler adına konuşma yaptı. Eğitim hayatları boyunca kendilerinden desteğini esirgemeyen ailelerini ve hocalarına teşekkür eden Necmettin Şeker, “Bizler, ‘İlim Müslümanın yitik malıdır, nerede bulursa alır’ diyen Hz. Peygamber’in ümmetiyiz. Bizler, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin takipçileriyiz. Bizler, ‘İlim ilim bilmektir/ İlim kendini bilmektir/ Sen kendini bilmezsen/ Ya nice okumaktır‘ diyen Yunus Emre’nin Anadolu’ya ektiği sevgi çiçekleriyiz. Ve bizler farkındayız ki, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğiyiz. Kuşkusuz bugünlere gelmemizde hocalarımızın ve ailelerimizin emeği çok büyüktür. İnşallah bizler de vatanı ve bayrağı için çalışan tarihçiler yetiştirmeye çalışan nesiller yetiştirme gayesinde olacağız” diye konuştu.

Necmettin Şeker, birincilik plaketini ve belgesini Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı’dan aldı. Mezuniyet töreni, diğer öğrencilere belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.